Előfizetés

Jót mulatnak Orbánon - videó!

John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este több percet szánt arra, hogy a magyarországi helyzeten poénkodjon, az apropó természetesen az internetadó volt - írta a Hír24 a comment.com bejegyzésére hivatkozva.

Többek közt az internetadó, az ellene tartott tüntetések, a komikus szerint mindenki által utált Orbán Viktor és a tervezett adó visszavonása volt terítéken. A magyar miniszterelnök rovására felemlítette az illiberális államról való gondolatait, a Putyinnal való barátkozást, és hogy tetszik neki, ahogy a dolgok mennek Törökországban és Kínában.

A komikus hozzáteszi, hogy ha ezek után még az is kiderülne, hogy szereti az - egyre inkább közutálatnak örvendő - Hollister boltok illatát, akkor háborús bűnösnek nyilváníthatnánk.

John Oliver egyébként rendkívül meglepőnek tartotta azt, hogy működtek az internetadó elleni tüntetések. Annyit üzent a magyaroknak, hogy azért nem ártana letölteni annyi pornót, amennyit csak bírunk, mert ki tudja, hogy mi lesz jövőre - írta a Hír24.

A Fidesznek nem kell, de nem mond le

Nem mond le, függetlenként folytatja munkáját Haszilló Ferenc Kecel polgármestere, miután harmadszor szavaztak neki bizalmat a város polgárai.

"Lejárató hadjáratot indítottak ellenem, és ami legszomorúbb, ezzel a cselekedetükkel Kecelt is rossz hírbe keverték" - mondta a polgármester, akit egy 2012-ben titokban rögzített, nemrégiben nyilvánosságra került felvételen hallható rasszista kijelentései miatt kizártak a Fideszből és lemondásra szólították fel.

A polgármester korábban a Hír TV-nek adott, lemondását kilátásba helyező nyilatkozatával kapcsolatban kifejtette: a keceliek erre a tisztségre nem azért választották meg, hogy most felelőtlenül, talán az egyszerűbb megoldást választva hátat fordítson a városnak.
Soha ennyi együtt érző ember szimpátiáját, támogatását nem tapasztalta meg, mint a napokban, nélkülük és a biztatásuk nélkül lemondott volna. Azt várják tőle, hogy vezesse a várost, ezért változtatta meg korábbi elhatározását – mondta.

Haszilló Ferenc hangsúlyozta, hogy egy fárasztó nap után valaki, akit bizalmas munkatársának tekintett, titokban rögzítette a szavait, és archiválta, hogy vele szemben felhasználják. Az elhangzottakért vállalja a maga felelősségét, "annak ellenére, hogy manipulálták a nyilvánosságra került felvételt" – mondta, hozzátéve, hogy őszintén sajnálja szavait, megköveti azokat, akiket megsértett.

Amit a felvételből nyilvánosságra hoztak, az szöges ellentétben van azzal, amilyen szellemben polgármesterként az elmúlt nyolc évben vezettem a várost, ezt mérlegelték a keceliek, akik a botrány után is kiálltak mellettem" – fogalmazott a polgármester.
Haszilló Ferenc leszögezte: megérti és tudomásul veszi, hogy a Fidesz kizárta soraiból. Ugyanakkor úgy érzi, hogy a képviselő-testület tagjainak többsége is elfogadta az együttműködési ajánlatát, és kérésemet, hogy "teremtsünk békét és fogjunk össze városunk fejlődése érdekében" – fűzte hozzá.

A nyilvánosságra került felvételen Haszilló Ferenc rasszista kijelentéseket tesz, véleménye szerint a kétharmados többségnek vissza kellene állítania a halálbüntetést, és nemzetárulás miatt öt-hat embert tarkólövéssel ki kellene végezni. Beszél arról is, hogy szerinte sok dologban igaza van a Jobbiknak, a Fidesz háromnegyedét pedig kitenné a pártból.
Október 30-án, a keceli képviselő-testület alakuló ülése előtt komoly rendőri készültség vigyázott a kisváros rendjére, mivel a polgármester ellen és mellett is demonstráltak.

LMP: Milyen szerződései vannak a Századvégnek a kormánnyal?

Az LMP felszólítja a Századvéget, hogy hozza nyilvánosságra a kormányzattal kötött szerződéseit és a kapcsolódó tanulmányokat, emellett a párt közérdekű adatigénylést nyújt be a Miniszterelnökséghez a 2011. április 1. és 2014. október 31. között létrejött szerződések nyilvánosságra hozása érdekében - tudatta a párt társelnöke.

Szél Bernadett közleményében kitért arra, hogy a Schiffer és Társa Ügyvédi Iroda vállalta Mellár Tamás képviseletét abban a perben, amelyet a Századvég indított ellene, miután volt kutatási igazgatója úgy nyilatkozott: a kormány valódi teljesítmény nélkül fizetett milliárdos nagyságrendben pénzeket a Századvégnek.