Halálos vonatgázolás miatt vágányzár a fővárosban

Gázolás miatt 30-90 percet késnek az esti vonatok Budapest-Kelenföld és a Keleti pályaudvar között. A vágányzár néhány vonatot érintett, és az éjszakai órákban helyreáll a menetrend szerinti közlekedés.

Mávinform sajtóügyeletese elmondta, hogy Ferencváros és Kelenföld között a Wiener Walzer EuroNight halálra gázolt egy egyelőre ismeretlen embert, a rendőrségi helyszínelés befejezéséig mindkét vágányon szünetel a vonatforgalom.

Amíg a vágányzárat nem oldják fel, addig a szerelvények a Déli pályaudvarra érkeznek. A menetrend várhatóan az éjszakai órákra áll helyre. 

Szerző

Mi lesz a vacsorával? Gázömlés miatt szünetel a szolgáltatás

Munkagép vágott át egy gázvezetéket egy gyáli kereszteződésben csütörtök délután, a gázömlés miatt lezárták a környéket, több házat és üzletet is kiürítettek.

A Bem József utca és a Kőrösi út kereszteződésében átvágott vezetékből ömlött a gáz, amit a fővárosi hivatásos, illetve a gyáli önkéntes tűzoltók igyekeztek semlegesíteni a megyei katasztrófavédelem műveleti szolgálatának felügyeletével.

Mivel a sérült gázvezeték körzetében magasfeszültségű villanyvezetékek is futnak, a kezdetben lezárt 100 méteres sugarú kört 200 méteresre terjesztették ki - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője. 125 embernek kellett elhagynia lakását, illetve a Bem József utca és a Kőrösi út kereszteződésében lévő élelmiszerüzletet is kiürítették. Ugyancsak kiürítettek egy a környéken lévő fröccsöntő üzemet is.    A veszély azóta elmúlt, de a gázszolgáltató szakemberei még dolgoznak a sérült vezeték javításán.

Emiatt mintegy ötszáz embert érintő gázszünet van a térségben, várhatóan péntek délelőttig. A jelenleg is folyó felmérés után derülhet ki, hogy a szolgáltatás szüneteltetése miatt hányan kérnek ideiglenes elhelyezést éjszakára, amiről az önkormányzat gondoskodik majd.Szerző

„Apakacsa nem lehet pedofil!”

Publikálás dátuma
2014.11.06. 18:41
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Munkahelyéről, az óvodából vitték el bilincsbe verve a rendőrök az óvóbácsit, akit nemi bűncselekménnyel gyanúsítanak – tudta meg a Népszava. A szülők többsége kiáll a pedagógus mellett, aláírásgyűjtést is indítottak érte. A zavaros történetben nehéz tisztán látni, de úgy tűnik, a közösség „egy pártra szakadt”.

A rendőrség tájékoztatása szerint szexuális erőszak miatt vettek őrizetbe egy férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. Forrásaink szerint sok rendőr érkezett hétfőn az óvodába, és ott vették őrizetbe a férfit. Tényeket a rendőrség nem közölt, de ismereteink szerint már egy hónapja nyomoztak a férfi ellen, az intézményvezető feljelentése nyomán. Eszerint családi jelzés alapján azt vélelmezték, hogy a férfi benyúlt egy kislány bugyijába.

Különös az esetben, hogy – mint azt az érintett település polgármestere lapunknak elmondta - az intézményvezető nem tájékoztatta a fenntartót a feljelentésről, így korábban nem is értesültek az eljárásról.

Az óvoda adott csoportjába járó gyermekek – amit az óvóbácsi vezetett - szülei mély felháborodással értesültek a rendőri akcióról, és a gyanúról. Azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek – bár kétséges, hogy ennek bármi értelme lenne a büntetőeljárásban. Mindenesetre beszédes, hogy tavaly a helyi újságokban meleg hangú cikkben írtak a pedagógusról, és méltatták a boldogság kis szigeteként a férfi és munkatársa csoportját.

„Olyan élménypedagógiában van részük az ide járó szerencsés kisgyermekeknek, amelyhez foghatót kevesen tapasztalhatnak meg állami óvodában. Szülőként biztosak lehetünk abban, hogy a gyerekek állnak a középpontban, és mély empátiával veszik körül őket kicsiny emberekként és közösségként is.”

A csoportban nemcsak anyák napját, hanem apák napját is rendeztek, ami valódi „férfias" rendezvényt jelentett: sportos csapatversenyek során az apukák nemcsak gyermekeikkel játszottak nagyot, hanem egymással is összebarátkoztak, és ez azóta is érezhető a szülői közösségben." Olyat adnak a gyerekeknek, amit más nem tud - írták.

Apakacsa – így is nevezték a férfit – nem lehet pedofil! – mondja egy óvodás apukája név nélkül, de határozottan indulatosan. Ha jól tudom, öt gyermeke van, és nagyon jó pedagógus. Hasonlóan vélekednek a legtöbben, de a történteknek van másik oldala is.

A szóbeszéd szerint az óvoda új vezetője nem jött ki az óvóbácsival, és bosszúnak tartják a feljelentést. Azonban a Népszava úgy tudja, a férfit korábban már az előző vezető is felfüggesztette állásából – állítólag fizikai atrocitások miatt, bár a részletekről senki nem beszélt. Ami tény: egy elmérgesedett munkaügyi perbe torkollott a korábbi felfüggesztés, mely ma is tart – tudtuk meg az önkormányzatnál.

Csütörtökön este rendkívüli szülői értekezletet tartottak, melyen megjelent a polgármester az önkormányzat jogi képviselőjével, illetve az óvodavezető az ügyvédjével. Az intézmény irányítója lapunk kérdésére azt mondta, az ügyet igyekeznek úgy kezelni, hogy a gyermekek érdekei ne sérüljenek, mindenben ezt veszik figyelembe.

Az óvodai elfogással kapcsolatban úgy fogalmazott, a rendőrség eljárását nem áll módjában megítélni. Hozzátette: az érintett pedagógus megítélése a szülők körében nem egységes.


A rendőrség később az ügyet megszüntette, mivel a nyomozás adatai alapján nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése. A férfi az előzetes letartoztatásban töltött időért kártérítést kapott.

Szerző
Frissítve: 2019.04.25. 11:27