Előfizetés

Égő motelből menekültek a lakók

Lángra kapott egy motel tegnap késő este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jásztelken, a tizenöt vendégnek sikerült időben elhagynia az épületet.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint senki nem sérült meg. A tűz oltására a jászberényi hivatásos tűzoltók több egysége is kivonult, de riasztották a nagykátai, a hevesi és a hatvani tűzoltókat is, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot. A tetőszerkezetet kívülről négy vízsugárral oltották, és belülről is zajlott az oltás. A helyszínre két magasból mentő és két vízszállító jármű is érkezett.

Többórás munka után kedd hajnalra sikerült eloltani Mizse motelben keletkezett tüzet, jelenleg a parázslást megszüntető utómunkálatokat végzik a tűzoltók. A szóvivő közölte: a 32-es út melletti motelnél sűrű köd nehezítette az oltást, ennek ellenére sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre és a több száz éves fákból álló tölgyesre.

Kamion-karambol a 4-es főúton

Összeütközött két kamion a 4-es számú főúton Abony határában, a járművek vezetői megsérültek, a mentők a helyszínen megkezdték ápolásukat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom.

Árokba hajtott egy mikrobusz a ködös autópályán

Lesodródott az útról, majd az árokban állt meg egy román rendszámú utánfutós mikrobusz az M7-es autópálya rádpusztai lehajtóján, a balesetben a jármű öt utasa megsérült. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint az egyik sérültet a tűzoltók szabadították ki a járműből. A  műszaki mentésben a siófoki hivatásos tűzoltók is részt vesznek, és Székesfehérvárról megy egy darus kocsi a helyszínre kiemelni a mikrobuszt. A sztráda forgalmát egyelőre nem zavarják a munkálatok.