Előfizetés

Nem kopik a fénye - Puskás a Hírességek Csarnokában

Publikálás dátuma
2014.11.14. 12:20
Fotó: Hulton Archívum/Getty Images
Puskás Ferenc is bekerült a brit futballportál, a Goal.com által létrehozott virtuális Hírességek Csarnokába.

A puskas.com beszámolója szerint a világszerte hatalmas olvasótáborral rendelkező internetes médium a világhálón indított szavazást. A több mint százezer voks alapján a szerkesztők végül öt nevet választanak ki, s ezeket helyezik el a Goal Hall of Fame képzeletbeli falára. A Goal.com bejelentése szerint Zinedine Zidane, Pelé és Diego Maradona után negyedikként Puskás Ferenc került be a Hírességek Csarnokába.

A Goal.com kiemeli, hogy a Real Madrid legendája a Budapesti Honvédban kezdte a pályafutását, ahol 341 élvonalbeli mérkőzésen 352 gólt lőtt, majd a Santiago Bernabeu elnök nevével fémjelzett spanyol gárdával 1958 és 1966 között többek között három BEK-győzelmet aratott. Egyik legemlékezetesebb teljesítményeként megemlítik, hogy az 1960-as BEK-döntőben a Real színeiben négy gólt lőtt az Eintracht Frankfurtnak, ami mindmáig rekord.

A Goal.com nemzetközi szakértő csapata egy 15 névből álló listát állított össze, erre szavazhatnak az olvasók.

Magyar-finn - Minden jegy elkelt

Minden jegy elkelt, így 19 500 néző előtt rendezik ma este a magyar-finn labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt a Groupama Arénában.

A Magyar Labdarúgó Szövetség péntek délelőtti tájékoztatása szerint közel ezer vendégszurkoló lesz majd jelen a 20.45-kor kezdődő összecsapáson. A válogatott és az MLSZ arra kéri a drukkereket, hogy hangosan, szenvedélyesen szurkoljanak a csapatnak, de tartózkodjanak a sértő rigmusoktól és rendbontásoktól, mert súlyos következményei lehetnek a sportszerűtlen megnyilvánulásoknak.

A finnek elleni találkozón a lehetséges 22 ezerhez képest 2500-zal kevesebben lehetnek majd jelen az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt. Az UEFA a románok otthonában lejátszott botrányos Eb-selejtező miatt sújtotta szektorbezárással a magyar szövetséget.

50-50 százalék, hogy kilépnek a britek

Ötven-ötven százalék az esélye annak, hogy Nagy-Britannia bent marad vagy kilép az Európai Unióból – így vélekedett Sir John Major.

A volt brit konzervatív miniszterelnök, aki 1990 és 1997 között állt a brit kormány élén, tegnap Berlinben mondott beszédet, s egyebek mellett leszögezte: „Nagyon valóságos a kockázata annak, hogy a britek kiváljanak, s ez súlyos károkat okozhat az Egyesült Királyságnak, s Európa egészének egyaránt.” Major szerint a britek frusztrációja az Európai Unióval, s különösképpen a bevándorlással kapcsolatosan elérte a „kritikus tömeget”.

A Vaslady, azaz Margaret Thatcher egykori pártfogoltja, egyben utóda a Downing Street 10-ben, Európa-párti miniszterelnök volt, s ez külön súlyt ad szavainak. A konzervatív Daily Telegraph azt írta, hogy az elmúlt 20 évben ez volt a legfontosabb beszéd az EU és Nagy-Britannia viszonyáról egy tory kormányfőtől.

Jelentések szerint nagy vonalakban a jelenlegi miniszterelnök, David Cameron is tudatában volt annak, Major mit fog mondani. A volt kormányfő szerint elsősorban Angliában erős – akár a 80 százalékot is elérheti – az EU-val szembeni ellenállás. Így nem lehet kizárni, hogy amennyiben Cameron beváltja ígéretét, s 2017 után igen-nem népszavazást ír ki a brit EU-tagságról, akkor meglesz az 50 százalékos többség a kilépés mellett.