Előfizetés

Mikulás-napi hétvége a Belvárosi Színházban

Publikálás dátuma
2014.11.24. 15:18
Forrás: Orlai Produkció
Hogy a pelyhes, fehér hó hullik-e majd, ezt persze nem lehet garantálni, de hogy a Mikulás december 6-án és 7-én a Belvárosi Színház környékén jár, az biztos. 

Évek óta nagy siker - és sokak ünnepek előtti fejtörésének megoldása - a Karácsonyi Ajándék Bérlet, melynek különlegessége, hogy az ajándékozó vagy ajándékozott kedve szerint személyre szabott. Tíz előadás közül választható ki az a három, amelyre a bérlet szól, és az előadások időpontja is később, telefonon vagy személyesen egyeztethető. 

Aki viszont nem akar ilyen messzire tervezni, a már meghirdetett műsorból válogathat 20-50 %-os kedvezménnyel. Egy család számára komoly anyagi megterhelést jelenthet egy színházi este, de sokszor még egy vagy két jegy vásárlása is áldozat - ezen a helyzeten igyekeznek enyhíteni ezen a hétvégén. 

Forrás: Orlai Produkció

Forrás: Orlai Produkció

Kedvükre válogathatnak a repertoárból, melyen vígjátéktól drámáig, romantikus komédiától zenés estéig sok műfaj megtalálható olyan kedvencek tolmácsolásában, mint Hernádi Judit, Udvaros Dorottya, Kern András, Vári Éva, Kulka János, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Szabó Kimmel Tamás, László Zsolt, Fekete Ernő, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Molnár Piroska, Fullajtár Andrea és sokan mások.

Forrás: Orlai Produkció

Forrás: Orlai Produkció

Két készülő előadásra is válthatók már jegyek:

Florian Zeller francia szerző Az apa című darabját Gáspár Ildikó rendezésében, Lukáts Andor főszereplésével mutatja be a színház február 13-14-én. Az emlékek elvesztéséről szóló, képzelet és valóság mezsgyéjén játszódó költői mű igazi csemegének ígérkezik.

Az évad végének nagy eseménye a Hair bemutatója, melyet a Mohácsi testvérek jegyeznek, tehát nem hagyományos musical-előadás készül. Június 29-30-ra, már most lehet jegyeket vásárolni.

DK: kormánytagok is támogathatók közpénzből januártól

A DK szerint "a szabad rablás nyílt beismerése" az, hogy januártól a döntéshozók akár önmaguknak vagy családjuknak is osztogathatnak közpénzeket.

Vadai Ágnes DK-alelnök sajtótájékoztatóján az atlatszo.hu hírportál szombati cikkére hivatkozott, amely szerint a pénteken benyújtott, költségvetést megalapozó törvényjavaslatban a kormány a hazai forrásból finanszírozott költségvetési támogatásokra vonatkozóan jelentősen korlátozza az összeférhetetlenségi szabályokat. Megszüntetné például azt a szabályt, amelyik szerint a kormánytagok és hozzátartozóik, valamint a pártokhoz kötődő szervezetek nem támogathatók közpénzből.

A DK szerint a kormányzati szintre emelt korrupció és a törvényekben engedélyezett szabad rablás is indokolja, hogy a szavazók minél előbb mondhassanak nemet "a tolvajok és csalók botránykormányzására".  

Ifjúsági szervezet alakult az Együtt-ben

Publikálás dátuma
2014.11.24. 14:39
Forrás: Facebook
Egy együttműködési megállapodás révén alakult meg a párton belül az ifjúsági szervezet. A megállapodást az Együtt - a Korszakváltók Pártja és az Y-GEN Egyesület kötötte meg. 

A párt közleményében azt írta, hogy az erről szóló dokumentumot Simándi Szelim, az Y-GEN elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke írta alá hétfőn egy budapesti kávézóban.

Szigetvári Viktor az aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az egyesület tagjai fiatal értelmiségiként komoly szakmai tudással bírnak a legkülönfélébb szakterületeken. Másrészt ezek a fiatalok képesek hiteles kritikát gyakorolni mindazzal szemben, amit a politikusok - párthovatartozástól függetlenül - elrontottak az elmúlt 25 évben - idézik a társelnököt.