Női kosárlabda Eb - A címvédőkkel egy csoportban a magyarok

A címvédő Spanyolországgal, továbbá Szlovákiával, Litvániával és Svédországgal találkoznak a társrendező magyarok a jövő júniusi női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörében.

A szombati, budapesti sorsolás előtt az ötödik kalapba sorolt magyar válogatott a D csoportban kapott helyet, melynek küzdelmeit Sopronban rendezik.

A magyar-román közös rendezésű Eb-re - melynek szlogenje "Játssz szívvel" (Play with heart) - 2015. június 11. és 28. között kerül sor. Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

Szerző

Győztes közétkeztetési menük "fillérekből"

Publikálás dátuma
2014.11.29. 17:28
Illusztráció/Thinkstock
Az Országos KözÉtkeztetési Szakácsverseny (OKÉS) szombati döntőjén a rendezvénymenü kategóriában Kehidakustány csapata, a napi menü kategóriában pedig a Sodexo Magyarország Kft. csapata lett a legjobb.

Ezüstérmet nyert a rendezvénymenü kategóriában Dencs Nagyközség Önkormányzatának csapata, a napi menük között pedig a PQS International Hungary Kft. A harmadik helyen a Sodexo Magyarország Kft. csapata és a Kölyök Kft. végzett.

A versenyben a menüket előre meghatározott keretösszegből kellett elkészíteni, hogy bizonyítsák: alacsony költségből előállított étel is lehet ízletes. Zoltai Anna, a Nébih főosztályvezetője ismertetése szerint a versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (Közszöv) szervezte idén már a negyedik alkalommal, az ország több pontjáról 20 csapat jutott a döntőbe.

 A napi háromfogásos menü, "A" kategóriában 11 település, a rendezvény háromfogásos menü, "B" kategóriában 9 település csapata indult. A felhasznált alapanyagok beszerzési értéke az A kategóriában nem haladhatta meg a 420 forintot, a B kategóriában pedig az 520 forintot, és előre meghatározott alapanyagkosarakból kellett idényjellegű zöldségeket, gyümölcsöket, és húsféléket felhasználni

A rendezvényen a Nébih új, mozgó élelmiszer-érzékszervi vizsgáló állomását is bemutatták. 

Szerző
Témák

Labdarúgó NB I - Újpesten is kikapott a Haladás

Publikálás dátuma
2014.11.29. 17:18
Illusztráció/Thinkstock
Az Újpest hazai pályán 1-0-ra legyőzte a sereghajtó Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A vendégek sorozatban hatodik vereségüket szenvedték el az NB I-ben.

A találkozó előtt a lila-fehér klub köszöntötte az 1969 és 1979 között kilenc bajnoki címet nyert csapat tagjait és további legendáit, így megjelent többek között Göröcs János, Fazekas László, Zámbó Sándor, Dunai Antal, Várhidi Pál és Nagy László is.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc stadion, 1500 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Stanisavljevic (76.)
piros lap: Bardhi (84.), illetve Zsirai (57.), Jagodics (87.)
sárga lap: Bardhi (84., 84.), illetve Jagodics (38., 87.), Zsirai (39., 57.), Iszlai (71.), Schimmer (74.)

Újpest FC:
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Simon K., Nagy I. G., Koszovics (Stanisavljevic, 58.), Balogh B. (Bardhi, 57.), Suljic - Ojo (Rojo, 88.)

Szombathelyi Haladás:
Rózsa - Schimmer, Fehér, Dvorschák, Zsirai - Gaál, Iszlai, Városi (Katona, a szünetben), Jagodics, Radó (Jefremov, 85.) - Rocchi (Zamostny, 62.)

Az első perctől veszélyesebben futballozott a győzelemre esélyesebb Újpest, de a szünetig nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A folytatásban egy kiállítás miatt megfogyatkozott a Haladás, így a lila-fehérek még nagyobb fölényben játszottak, amely aztán góllá érett. A hajrá egy-egy kiállítást és számos újpesti helyzetet hozott, de a lehetőségek kimaradtak, így a fővárosiak ha minimális különbséggel is, de megérdemelten győztek.

Szerző