Előfizetés

A szeparatisták ellen irányulnak az új uniós szankciók

Csütörtökön jelentette be Brüsszel, hogy Ukrajna területi egységének és szuverenitásának veszélyeztetéséért és megsértéséért további 13 embert és öt jogi személyt tett feketelistára az Európai Unió, így a beutazási tilalom és vagyonbefagyasztás immár 132 természetes és 28 jogi személyt érint. A neveket szombaton hozták nyilvánosságra, mert a rendelkezés ekkor, a vonatkozó jogszabálynak az EU hivatalos közlönyében való megjelenésével lépett hatályba.

Az új szankciók mindegyike a szeparatistákat érinti, a bővített listán nem szerepelnek oroszországi természetes személyek vagy jogi személyek. Az érintettek a november 2-án megrendezett, a nemzetközi közösség által el nem ismert parlamenti választások lebonyolításában játszottak szerepet. A listán szerepel Szergej Kozjakov a luhanszki választási bizottság elnöke, Alekszandr Kofman, a Donyecki Népköztársaság parlamentjének alelnöke, Ravil Kalikv. donyecki főügyész, aki a választások biztonságáért felelt. A jogi személyek között találhatók politikai formációk, mint például a Donyecki Köztársaság párt és a Luhanszki régió békéjéért elnevezésű alakulat.

A Reuters szerint az Európai Unió a szankciók bővítésével párhuzamosan dolgozik egy javaslaton, amely a Krím félszigeti befektetéseket kívánja tilalom alá helyezni.

Pokorni Zoltán Fidesz-vezetőknek szólt be

Publikálás dátuma
2014.11.30. 10:55
Pokorni Zoltán és Kósa Lajos FOTÓ: Tóth Gergő
Pokorni Zoltán szerint az amerikai korrupciós vádak miatt már nem fér bele, hogy egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra menjenek, vagy sokmilliós házat építsenek.

A Fidesz alelnöke a Hír tévé P8 című műsorában azt mondta: önkorlátozást és visszafogottságot vár el képviselőtársaitól, írja az mno.hu.

„Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, vagy, hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyessült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény” - mondta.

A teljes cikket itt olvashatja!

Nem kérnek a királyi karácsonyból

Publikálás dátuma
2014.11.30. 10:18
FOTÓ: Getty Images
Brit lapok szerint Vilmos már közölte nagymamájával, hogy ezúttal nem vesznek részt a hagyományos családi vacsorán, a királynő pedig beleegyezését adta ehhez - írja a blikk.hu.

- Katalin nagyon szenvedett a reggeli rosszullétektől a terhessége alatt. Úgy gondolták, hogy az lenne a jó, ha ezúttal visszafogottabban ünnepelnének, a királynő pedig beleegyezett ebbe – mondta egy informátor a brit Grazie magazinnak.

Katalin és Vilmos áprilisra várja a második gyermeket.

A teljes cikket itt olvashatja!