Előfizetés

Tarlós: "Ugrottam egyet Vitézy búcsúlevelétől"

Publikálás dátuma
2014.12.04. 10:12
Vitézi Dávid, a BKK volt elnöke/Facebook
Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának leváltása széleskörű konzultáció eredménye - erről Budapest főpolgármestere beszélt az M1 reggeli műsorában, kiemelve: négy vezetőt cseréltek le, ebből egyet valamiért az internetes média kiragad, - ahogy Tarlós István fogalmazott - "egy igazi szappanopera, amivel szemben állunk". A főpolgármester azt is elmondta: "ugrott egyet" Vitézy - a Facebookon közzétett - búcsúlevelétől, ami önmagában is elég szokatlan jelenség.

Ez "az érzelmes búcsúlevél eléggé szembetűnő ellentmondásban van a szinte őrjöngésig fajuló háttérhisztériákkal" - fogalmazott Tarlós István, aki szerint  Vitézy Dáviddal "majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt". 

A főpolgármester azt mondta, hogy a közgyűlésben  egyetlen egy szavazat sem volt Vitézy mellett. Tarlós István szerint a BKK már nem annak megfelelően működik, mint amiért létrehozták,  szétdarabolásról pedig nincs szó, a főváros csak a tulajdonosi jogosítványokat veszi vissza.

A BKK szerepet tévesztett, egy túlduzzasztott, túlterjeszkedő, önjáró céggé vált, úgy tett, mintha minden a saját szellemi terméke lenne, és a Fővárosi Közgyűlés, a tulajdonos fővárosi önkormányzat gyakorlatilag egy követő magatartásra kényszerült - sorolta tovább a döntés indokait Tarlós.

A főpolgármester a közmédia egyik másik állomásán, a  Kossuth Rádió reggeli műsorában is elmondta érveit, ennek során a leváltás kapcsán kialakult helyzetet már egyenesen "torz történetnek" minősítette, és közölte: "ezt az egész szappanoperát le kell zárni". 

A közmédia Vitézyt - aki a leváltása előtt, az ATV stúdiójában járva Tarlós személyét érintően egyetlen rossz szót sem volt hajlandó mondani  - nem szólaltatta meg, így álljanak itt a legnépszerűbb közösségi portálon írt mondatai:

Gyerekkorom óta szívügyem a budapesti közlekedés. Tizenévesen a forgalomirányítók mellett töltve a szabadidőm, majd civilként küzdve a fásult es fejlődésképtelen rendszer javításáért - sosem akartam más lenni, mint aki szerethető és modern közlekedést építhet Budapesten. Óriási megtiszteltetés és felejthetetlen élmény, hogy ez az álmom az elmúlt négy évben teljesülhetett. Köszönöm, hogy elmúlt négy évben és egy hónapban Budapest szolgálatában állhattam.

A levél - amitől Tarlós "ugrott egyet" - további részletei a Facebook-on olvashatók.

Éhes gyerekek - Harrach szerint ez "életforma kérdése"

Évek óta érdekes változásokon megy keresztül az un. közszolgálati televízió, de ennek elemzése most túlfeszítené a rendelkezésre álló kereteket, így csak egyetlen gondolat: nincs könnyű dolguk mostanság a kormány felé elkötelezett műsorkészítőknek  például akkor, ha a sokakat foglakoztató gyermekszegénység kapcsán kell valamit produkálni. 

A Propeller blog figyelt fel a köztévé szerda reggeli műsorában arra az érdekes momentumra, amikor is egy magát kereszténydemokratának mondó politikus a gyerekek éhezése kapcsán az érintettek "életformájával" indokolta a jelenséget, igaz, csak mint lehetséges alternatívát. 

A riporteri feladatokat a "politikai présben" ( tájékoztatás versus totális politikai lojalitás, sőt! ) szintén izgalmas módon abszolváló műsorvezető Fábián Barna a következő kérdést "szegezte" Harrach Péternek, a Keresztény Demokrata Néppárt politikusának:  "Múltkor láttam egy érdekes kimutatást, egy felmérést melyben az szerepel, hogy a gyermekek egy része nem azért megy be reggeli nélkül az iskolába, mert a szülők nem tudják neki előkészíteni, vagy csomagolni, hanem egyszerűen nem éhes"

Nos, Harrach Péter politikus és ugye keresztény- valamint demokrata ember nem késlekedett a válasszal: "Gondolom ez életforma kérdése". 

Na, ez is megvolt, gyermekszegénység, - éhezés kérdése kipipálva. 

(Érdemes egyébként figyelni a riporter által  felkínált variációkra, miért is megy be manapság Magyarországon egy gyerek reggeli nélkül az iskolába, hogy aztán ott időnként csak úgy jókedvében beájuljon a padba.)

forrás: propeller.hu

Árnyalatnyit erősödött a forint

Kissé erősödött a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.

Az euró árfolyama szerda este 307,12 forint volt, csütörtök reggel hétkor 307,06 forint. A dollár jegyzése 249,59 forintról 249,52 forintra, a svájci franké 255,23 forintról 255,15 forintra, a japán jené 2,0833 forintról 2,0809 forintra csökkent.

Az eurót csütörtök reggel 1,2306 dolláron jegyezték, az euró napi szinten 0,06 százalékot gyengült a dollárral szemben.