Előfizetés

Kábítószergyanús növények a borospincében

A gyanú szerint kábítószer tartalmú növényeket termesztett ostorosi borospincéjében egy egri férfi - írta szombaton a rendőrség honlapja. A férfi lakásában, illetve annak padlásán közel 15 kilogramm – az elsődleges adatok alapján – THC tartalmú szárított növényi származékot és jelentős mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A police.hu beszámolója szerint a negyven éves M. Lászlónál 2014. december 4-én tartottak házkutatást, amelynek során a rendőrök egy szekrény tetején elrejtve találtak egy feltehetően gázriasztó pisztolyt is.

A nyomozók találtak egy közüzemi számlát, és az azon lévő cím alapján további házkutatást tartottak egy ostorosi borospincében, ahol további - közel 100 tő - kábítószergyanús növényt találtak. A pince szellőztető és világító berendezéseit külön a növények termesztésére és szárítására alakították ki.

A férfit őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását és kábítószer birtoklásának bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.

Négyszáz határsértőt fogtak el egy nap alatt

 Harminchárom csoportban összesen 422 határsértőt fogtak el a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén.

A legnagyobb csoportra, 64 koszovói állampolgára, köztük 26 gyermekre pénteken késő este bukkantak Ásotthalom külterületén a járőrök.
A határsértők döntő többsége menekültkérelmet terjesztett elő.

Droglabort számoltak fel Mórahalmon

 Droglabort számoltak fel a rendőrök Mórahalmon, a bérelt lakásban a gyanú szerint szintetikus kábítószert gyártott egy negyvenéves férfi.

A nyomozók a Nádas utcai épület tetőtéri lakásában szintetikus kábítószer előállítására alkalmas laboratóriumot, az előállításhoz szükséges nyersanyagokat, eszközöket, valamint 380 gramm kábítószergyanús anyagot találtak. A rendőrök házkutatást tartottak a férfi és barátnője szegedi lakásában is, ahol szintén találtak amfetamin és marihuána származékot.
A rendőrség kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a férfit. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A nyomozás fogja tisztázni, hogy a férfi a kábítószerrel kereskedett-e.