Goodfriend: létezik egy jogsegély-egyezmény

Az Egyesült Államok és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegély-egyezményt - írta Twitter-bejegyzésében André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője.

Előzőleg Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben azt mondta, ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nem pereli be André Goodfriendet, leváltja őt az adóhatóság éléről.
A kormányfő egyben felszólította az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé.

Szerző

Tagédia!Házba csapódott egy kisgép Washington közelében

Házba csapódott egy kisrepülőgép helyi idő szerint hétfő délelőtt Washington közelében.

A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a Maryland állambeli Gaithersburgben történt szerencsétlenségnek hány áldozata van. Sajtóértesülések szerint legkevesebb három, talán négy, a repülőn utazó személy életét vesztette.

A helyi tűzoltóság szóvivője szerint a két hajtóműves, Embraer SA Phenom 100-as típusú repülőgép 6-10 üléses lehetett. A baleset következtében kigyulladt két, a romba dőlt családi házzal szomszédos épület is, és üzemanyag folyt egy közeli patakba.

A repülőgép egy közeli repülőtéren próbált meg leszállni. Szemtanúk szerint egy darabig kiengedett futóművel körözött és úgy tűnt, mintha gondok lettek volna a kormányozhatóságával.

Szerző
Frissítve: 2014.12.08. 21:16

Felállították az ország karácsonyfáját

Publikálás dátuma
2014.12.08. 19:07
FOTÓ: MTI, Szigetváry Zsolt
A Kossuth téren álló 19 méteres és 2 tonna súlyú fenyőt kedden díszítik fel.

Hétfőn, Gödöllő térségéből, a valkói erdőgazdaságból érkezett meg az ország karácsonyfája, amely december 8-a és január 6-a között lesz látható a budapesti Kossuth téren - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal.

A fenyőfa felállítását a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai végezték az Országgyűlés Hivatalának szakembereivel együttműködve. A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa kihelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a kialakított hevedercsatlakozókkal, erős szélben is képes stabilan tartani a hatalmas fát.

A fenyő díszítését kedden reggel kezdi meg a tizenkét fős, alpinistákból és dekorációs munkatársakból álló csapat. A munkálatokhoz két darab emelőkosaras önjáró szerkezetet használnak majd és várhatóan sötétedésre fogják befejezni a díszítést.

Az örökzöldre óarany, bordó és fehér színű díszek kerülnek fel; 15 centiméter átmérőjű gömbökből összesen 650 darab, 50 centiméter magas formavágott, óarany fadíszekből 200 darab lesz a fán, amelynek csúcsát egy 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz fogja ékesíteni. A karácsonyfára ezeken felül kültéri tűzbiztos LED-fényfüzéreket helyeznek el, összesen 300 méternyit. A karácsonyfa mellett helyet kap egy betlehem és egy adventi koszorú is, amelynek gyertyái szintén tűzbiztosak.

A hagyományokhoz híven ebben az évben is több magán- és erdőgazdasági felajánlás érkezett az ország karácsonyfájára. Idén az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal közösen döntött a felállítandó fáról, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei voltak meghatározók.
Az idei fát a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlotta fel.

Szerző