Előfizetés

Idős ember halt meg egy lakástűzben

Egy idős férfi az áldozata annak a lakástűznek, ami amely csütörtökre virradó éjjel keletkezett a fővárosban, egy IX. kerületi lakásban.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a Ferenc körút egyik bérházának magasföldszinti lakásában csaptak fel a lángok, a kiérkező tűzoltók az ajtót felfeszítve jutottak be a 80 négyzetméteres lakásba, ahol az ágy és a körülötte lévő bútorok égtek.

A lakásból egy idős férfit hoztak ki, az életét már nem sikerült megmenteni. A házból még hat embert kellett kivinni, ők az átszellőztetés után visszatérhettek otthonaikba. 

Újra járható az M5-ös Szeged felé

Éjszaka kigyulladt egy kamion az M5-ös autópálya jobb oldalán, a 96-os kilométernél, Városföld térségében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök a mentes, helyszínelés idejére az érintett útszakaszon mindkét pályatestet lezárták, a forgalmat a 91-es és a 108-as kilométernél terelték le a sztrádáról. A baleset esetleges sérültjéről a rendőrség nem közölt információt.

Torlódások az M5-ösön

Elhúzódó munkálatok miatt csütörtökön is torlódásokra kell számítani az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán, a főváros közelében -  figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Burkolatjavítás miatt hétfőn, illetve kedden mindkét irányban lezárták az M5-ös autópálya külső sávját az M51-es csomópont térségében; a főváros felé haladók a munkálatok elhúzódása miatt még csütörtökön is torlódásokra készüljenek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor korábbi tájékoztatása szerint hétfő reggel fél hétkor az M5-ös Szeged felé tartó oldalának külső sávját, majd kedd reggel a Budapest felé tartó oldal külső sávját zárták le az M51-es csomópontnál.

Az osztályvezető szerda délután azt mondta, hogy a Szeged felé tartó oldalon a munkák befejeződtek, a közútkezelő szakemberei már a terelés bontásán dolgoznak. A bevezető, vagyis a fővárosba tartó oldalon azonban a szerda estéig tervezett munkák meghosszabbítására van szükség, ezért a közlekedők csütörtökön is kisebb-nagyobb torlódásokra számíthatnak, főleg a csúcsidőszakokban.

Aki Szeged felől autózik Budapest felé, kerülőútként használja az M0-ást, míg az M51-es úti csomópontot a munkálatoktól függetlenül továbbra is igénybe vehetik a közlekedők - tette hozzá Pécsi Norbert Sándor.