Előfizetés

Női kosárlabda NB I - Jól hajrázott a ZTE

Eredményes negyedik negyedbeli játékának köszönhetően a ZTE két ponttal legyőzte a vendég PEAC-Pécset a női kosárlabda NB I szombati játéknapján.

Eredmény:

ZTE Női Kosárlabda Klub - PEAC-Pécs 66-64 (17-26, 15-11, 11-13, 23-14)

Később:

Atomerőmű KSC Szekszárd - MKB-Euroleasing Vasas 18.00

Új elnököt választott az UMDSZ

Zubánics Lászlót választotta elnökévé 21., tisztújító közgyűlésén az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) szombaton Beregszászon, mivel Gajdos István korábbi elnök idén júniusban lemondott tisztségéről.

A szervezet közgyűlésének 246 küldötte közül nyílt szavazáson 210 adta szavazatát Zubánics Lászlóra, aki eddig az UMDSZ Nemzeti Tanácsának elnöke volt, Gajdos lemondása után pedig a szervezet megbízott elnöki tisztségét is betöltötte. A 43 éves politikus történész végzettségű, az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar karának tanáraként és dékánhelyetteseként dolgozik. Új elnökként az UMDSZ működésének aktivizálását nevezte elsődleges céljának.

LMP: A kormány "öt főbűne" miatt tüntetnek

Az LMP a tárgyalások azonnali megkezdésére szólítja fel a kormányt a demonstrációra készülő munkavállalókkal.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz „kitartó munkájának” tulajdonította, hogy újabb tüntetéssorozat kezdődik az országban, amelyhez szerinte az Orbán-kormány „öt főbűne vezetett”. 

Az országgyűlési képviselő ezek közé sorolta a szociális párbeszéd, az érdekegyeztetés rendszerének felszámolását, amelynek eredményeként a dolgozók szerinte védtelenek maradtak. Bírálta azt is, hogy a „sztrájk jogát kicsavarták a munkavállalók kezéből”, valamint a szerinte családellenes, „távol-keleti hangulatot idéző” új munka törvénykönyvének bevezetését. 

Sérelmezte a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének felszámolását is, amelyet korábbi ígérete ellenére sem vizsgál felül a kormányzat, és a kiskeresetűeket ért megszorítások közé sorolta a béren kívüli juttatások felhasználhatóságának szigorítását. Közölte: pártja a munkavállalók oldalán áll, és már dolgozik a sztrájktörvény módosításán, amelyet hamarosan a Ház elé terjeszt.