Drámai diadal Debrecenben

Publikálás dátuma
2014.12.15. 06:53
Szucsánszki Zita lett a magyarok legjobbja FOTÓK: MTI/CZEGLÉDI ZSOLT
A magyar női kézilabda-válogatott óriásit küzdve legyőzte Romániát a horvátokkal közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon. Németh András tanítványai a sikernek köszönhetően nagy lépést tettek a végső cél elérése, vagyis a legjobb hatba kerülés felé. A szövetségi kapitány a támadójátékot bírálta, viszont külön kiemelte: küzdésből jelesre vizsgázott csapata.

Tizenegy másodperc. A debreceni Főnix Csarnokban mindenki talpon. Neagu lő kapura, Kiss Éva kitolja a labdát a bal felső sarokból. Felharsan a mérkőzés végét jelző dudaszó, a közönség extázisban ünnepel, a magyar lányok kört alkotva ugrálnak, az újságírók pedig egymással pacsiznak. Sikerült! A magyar női kézilabda-válogatott 20-19-re legyőzte Romániát a horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjének első mérkőzésén.

Triscsuk Krisztina nem kímélte magát

Triscsuk Krisztina nem kímélte magát

Eredmények, program
I-es csoport
Norvégia-Spanyolország 29-26
Dánia-Lengyelország 28-19
Magyarország-Románia 20-19
Az állás: 1. Norvégia 6 pont, 2. Magyarország 4 (75-69), 3. Spanyolország 4 (82-77), 4. Dánia 3, 5. Románia 1, 6. Lengyelország 0
A mai program:
Spanyolország-Románia (16 óra, Tv: Sport1)
Lengyelország-Norvégia (18.15, Tv: Sport1)
Magyarország-Dánia (20.30, Tv: M1)
II-es csoport
Németország-Montenegró 20-27
Svédország-Franciaország 29-26
Hollandia-Szlovákia lapzártánk után ért véget
Az állás: 1. Franciaország 4 pont, 2. Svédország 3 (69-62), 3. Hollandia 3 (59-56), 4. Montenegró 2, 5. Szlovákia 0 (42-49), 6. Németország 0 (58-68).

A mérkőzés egyik hőse Tóth Gabriella volt, aki újonc létére remekelt: a kritikus szakaszban két gólt dobott, továbbá kiharcolt egy hétméterest is. A mindössze 18 esztendős mosolygós lány szombaton tudta meg, hogy Németh András szövetségi kapitány

Debrecenben már számol vele, ugyanis Tóth volt az egyik „áldozata” az Eb előtti keretszűkítésnek. A mosonmagyaróvári irányító – akit Görbicz Anita utódjaként emlegetnek - Klivinyi Kingát váltotta a csapatban.

A magyar szakvezetőn is érződött, hogy nagy kő esett le a szívéről. A sajtószobában még viccelődött is az újságírókkal, majd komolyra fordította a szót.

„A védekezés és a kapusteljesítmény csodálatos volt, csak nem tudtunk úgy élni vele, hogy biztosan hozzuk a meccset. Mindazonáltal lehetséges, hogy ez így sokkal többet ér, és dob rajtunk egy nagyot. Hatalmas a bizonyítási vágy a lányokban a hazai közeg miatt, de ez az akarat fantasztikus. Mészáros Rea és Tóth Gabi remekelt. Köszönöm a csapatnak ezt a győzelmet, fantasztikusan küzdöttek. Egy erős román csapattól kaptunk kevés gólt. A támadójátékunk gyengére sikerült, ebben szinte mindenkitől többet várok. A küzdőszellem olyan magas szintű volt, hogy így is nyerni tudtunk” – fogalmazott Németh András.

A román kapitány a játékvezetést illette bírálatokkal. „Megérdemelték a magyarok a sikert, mint ahogy mi is megérdemeltük volna. Kiegyenlített meccs volt, nagyon szomorú vagyok, hogy három pontot veszítettünk már az Eb-n az utolsó percekben – utalt Gheorghe Tadici, román válogatott szövetségi kapitány a korábbi dánok elleni döntetlenre végződött meccsre.

– Ha Neagu lövése bement volna a végén, minden más lett volna. Nem akarok a bírókkal foglalkozni, de Ciuciulate eseténél szabaddobás helyett hetest kellett volna adni. Ha tévedek, elnézést kérek. Tóth kétszer is passzív közeli helyzetben talált be, a játékosaim nem tették jól a dolgukat. Utolsó másodpercekig izgalmas volt a találkozó, egyszerűen nem volt szerencsénk”- nyilatkozta a tréner.

Ma sem lesz izgalomban hiány. A dánok elleni találkozónak óriási lesz a tétje. Amennyiben Tomori Zsuzsannáék legyőzi az északi riválisunkat, akkor biztosan teljesítik a célkitűzést, a hat közé jutást, egyben megnyílik a lehetőség, hogy akár az elődöntőt is elérjék a magyar lányok.

„Változatlanul harcban vagyunk azért, hogy a harmadik helyszínen, Budapesten is pályára lépjünk. Vasárnap kis pihenő következik, aztán jön a dánok elleni szintén fontos találkozó. Ismerjük őket, de ők is minket, noha több mint négy éve találkozott legutóbb a két válogatott” - mondta Németh András. Azon az ominózus összecsapáson, a dániai Aarhusban, világkupameccsen a házigazda 28-24-re diadalmaskodott. Reméljük, most is a házigazdák örülhetnek a végén…

Ők mondták:

Kovacsics Anikó, balszélső, irányító: „Fantasztikus érzés! Most is nagyon szoros végjátékot produkáltunk, de a végén mi örülhettünk”.

Tomori Zsuzsanna, csapatkapitány: „Tanultunk a spanyolok elleni mérkőzésből, és a magunk javára tudtuk fordítani ezt a találkozót. A győzelem a csapategységünknek volt köszönhető, hogy mindenki kivette a részét a munkából”.

Szucsánszki Zita, a magyar válogatott legjobbja: „Nagyon megtisztelő, hogy a csapatom legjobbja lettem. Bár a második félidei teljesítményemre nem vagyok túl büszke, túlvállaltam magam. Ez a díj igazából nem engem illet, hanem az egész csapatot.”

Kiss Éva, kapus: „Ezt a küzdeni akarást kell átmentenünk a dánok ellen mérkőzésre.”

Tóth Gabriella, irányító: „Kicsit lámpalázas voltam, de sikerült leküzdenem, és arra koncentráltam, hogy jól játsszak”.

Valentina Ardean-Elisei, a románok balszélsője: „Mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de most el kell felejtenünk gyorsan, mert még fontos találkozóink jönnek”.

Anne Mette Hansen,a dánok balátlövője: „A legfontosabb, hogy megnyertük az első meccsünket a középdöntőben és ezzel fontos két pontot szereztünk”.

Iwona Niedzwiedz, a lengyelek jobbátlövője: „Harminc percig remekül játszottunk, sikerült lépést tartani az ellenfelünkkel. A második félidőben azonban sajnos végig a fizikailag erősebb dán válogatott akarata érvényesült”.

Thorir Hergeirsson, a norvégok szövetségi kapitánya: „A spanyol válogatott az egyik legerősebb Európában, így ez a diadal még értékesebb, nem is beszélve a két pontról”.

Macarena Aguilar, a spanyolok irányítója: „A végjátékra elfáradtunk, és egy ilyen kaliberű csapat ellen, mint a norvég, ez végzetes hibának számít”.

Az utca hangja
Tihanyi Gábor (fuvarozó): „Minden jó, ha a vége jó, a románokat bármiben megverni mindig csodálatos érzés. A játék minőségével nem voltam megelégedve, de megharcoltunk a győzelemért”.
Korom Milán (tanuló): „Amikor a vége előtt 10 perccel, kettővel vezettek a románok, nem hittem a győzelemben. Az utolsó emberelőnyös szituációnál azonban feltámadtak a lányok, így életben maradt a remény, hogy bejussanak az elődöntőbe”.
Lakics Lajos (szerelő): „Izgalmas mérkőzést játszottunk, nagyon örülök a győzelemnek. Támadásban fejlődnünk kell, ha meg szeretnénk verni a dánokat”.

Nyert a hatos lottón? Nézze meg!

Publikálás dátuma
2014.12.14. 18:09
Fotó: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok

1 (egy)
4 (négy)
28 (huszonnyolc)
31 (harmincegy)
39 (harminckilenc)
45 (negyvenöt)    
    
Nyeremények

6 találatos szelvény nem volt; 
az 5 találatos szelvényekre egyenként 559 805;
a 4 találatos szelvényekre 7665;
a 3 találatos szelvényekre 1530 forintot fizetnek.

Szerző
Témák
hatos lottó

Nyert a hatos lottón? Nézze meg!

Publikálás dátuma
2014.12.14. 18:09
Fotó: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 50. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok

1 (egy)
4 (négy)
28 (huszonnyolc)
31 (harmincegy)
39 (harminckilenc)
45 (negyvenöt)    
    
Nyeremények

6 találatos szelvény nem volt; 
az 5 találatos szelvényekre egyenként 559 805;
a 4 találatos szelvényekre 7665;
a 3 találatos szelvényekre 1530 forintot fizetnek.

Szerző
Témák
hatos lottó