Előfizetés

A gyógyszerpiacot is lenyúlja a Fidesz

Publikálás dátuma
2014.12.17. 16:08
FOTÓ: Thinkstock
A korrupt Fidesz-kormány most a gyógyszerpiacot akarja lenyúlni. A recept ugyanaz, mint a dohánytermékek, a tankönyvek, vagy a takarékszövetkezetek esetében: előbb államosítanak egy jövedelmező üzletágat, majd az így megteremtett monopóliumot szétosztják maguk között a fideszes haverok - írja a szocialista párt közleményében.

A létfontosságú rendszerekre való hivatkozás ócska magyarázkodás. A most létrehozott Állami Egészségügyi Ellátó Központnak csak az a célja, hogy Orbán Viktor mostantól még inkább érdekelt lehessen a gyógyszerosztásban.

 

Kapcsolódó
Kétmilliárdot ért a Fidesz-lobbi

Útdíj - A budaörsi képviselők egyhangúan tiltakoznak

A budaörsi képviselőtestület egyhangúlag tiltakozik az autópályadíj kiterjesztése ellen, szerdán elfogadott nyilatkozatuk szerint kérik a kormányt, vizsgálja felül álláspontja, mert ha nem: a budaörsi önkormányzat minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő káros folyamatok megakadályozására.

Az önkormányzat közleménye szerint Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete a szerdai ülésen egyhangúlag, a fideszes képviselők támogatását is beleértve nyilatkozatot fogadott el azért, mert a kormány 2015. január 1-től fizetőssé tenné többek között az M0 körgyűrűt, valamint az M1/M7 autópályákról bevezető gyorsforgalmi utak körgyűrűn belül található szakaszát.

Az állásfoglalás szerint a tervezett intézkedés hatására a gépjármű-forgalom azokról az elkerülő utakról, amelyek kifejezetten a főváros és az agglomerációs települések tehermentesítésére épültek, a belső úthálózatokra terelődne át, ellehetetlenítve a településen belüli autós forgalmat és növelve a zaj- és légszennyezést.

"A Budaörsön és a környéken élők érdekében kérjük, hogy a Kormány vizsgálja felül álláspontját, és álljon el díjfizetésre irányuló szándékától" - áll a település képviselőtestületének közleményében, amely kitér arra is: amennyiben mégis bevezetik a kifogásolt útdíjat, "Budaörs Város Önkormányzata a település lakossága érdekében minden törvényes eszközt felkutat az intézkedésből eredő, károsodással fenyegető folyamatok megakadályozására illetve a károk enyhítésére". Az újfajta, megyei matricák éves díja ötezer forint lesz.

Most érdemes tankolni, csökkent a benzinár

Publikálás dátuma
2014.12.17. 15:56
FOTÓ: Thinkstock
Bruttó 6-6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 335-336 forintra, a gázolajé 360-361 forintra mérséklődik. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi három hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzin ára több éve nem mozgott 330 forint körül, legutóbb 2010 november elején kellett 335 forintot fizetni egy literért.

A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 360 forint körüli, utoljára 2011 június végén került 360 forintba. A Mol legutóbb szerdán változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 9 forinttal, a gázolajét pedig 7 forinttal csökkentette. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.

Kapcsolódó
Benzinár - Vissza 2010-re