Van telitalálatos a hatos lottón! Ön az?

Publikálás dátuma
2014.12.28. 18:30
FOTÓ: Thinkstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok

2 (kettő)
12 (tizenkettő)
20 (húsz)
22 (huszonkettő)
34 (harmincnégy)
45 (negyvenöt)    
        
Nyeremények

Az 1 db 6 találatos szelvényre 61 624 125;
az 5 találatos szelvényekre egyenként 334 005;
a 4 találatos szelvényekre 6880;
a 3 találatos szelvényekre 1495 forintot fizetnek.

Szerző

Majd' megfagyunk! Mínusz 15 fok is lehet

Publikálás dátuma
2014.12.28. 18:00
FOTÓ: Thinkstock
A következő napokban is több helyen megerősödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehűlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből

Hétfőn néhány órára országszerte kisüt a nap, de több helyen futó hózáporok lehetnek, helyenként heves havazás is előfordulhat. Főleg a Mátra-Szeged vonal mentén, és a délnyugati határvidéken mérsékeltebb lesz a légmozgás, de másutt még mindig gyakran erős, főleg a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A Dunántúlon és az Alföld déli részein továbbra is kiterjedt hófúvás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 fok körül valószínű.

Kedden szórványosan alakul ki hózápor, néhol intenzív havazás is lehet. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, ezért arrafelé további hófúvások is kialakulnak. A minimum hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz fok között valószínű, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon ennél hidegebb várható. A nappali maximumok várhatóan mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakulnak.

Szerdán, az év utolsó napján túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani. A szél megélénkülhet, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastag hóval borított, szélcsendes tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 6 és mínusz 2 fok közé melegedhet a levegő.

Újév napján, csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és mínusz 1 fok között alakul. 

Pénteken estig nem várható csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton szórványosan valószínű eső, ónos eső, havas eső, havazás. Emellett többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. 

Vasárnap néhány órára a nap is kisüthet, de szórványosan hózápor is lehet. Ismét többfelé megerősödik a szél. A minimum hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. Nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Szerző

Ujhelyi: Orbán "szélkakas politikus"

Az MSZP európai diplomáciai offenzívát kezd jövőre annak érdekében, hogy Magyarországot visszavezesse az európai demokratikus értékekhez - jelentette be Ujhelyi István, a szocialisták EP-képviselője és alelnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus szerint az Orbán-kormány életveszélyesen lépked a nemzetközi politikában, ennek hatására pedig Magyarország külpolitikai elszigeteltsége 1975 óta nem látott mértékűre nőtt. Az MSZP alelnöke szerint nem véletlen, hogy vezető kormánypárti politikusok egyre többet utalnak háborúra nyilatkozataikban. Példaként említette a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánost, aki háborús válságkormányzásról, valamint Kövér László házelnököt, aki negyedik világháborúról beszélt a közelmúltban. 

Ujhelyi István felolvasott egy Orbán Viktortól származó 2009-es idézetet is, amelyben az akkor ellenzékben lévő jelenlegi kormányfő még egy erős Európában képzelte el Magyarország erősödését. A szocialista politikus erre hivatkozva felszólította a miniszterelnököt, hogy újra köteleződjön el az európai értékek iránt, vagyis hagyjon fel a "kettős beszéddel", és ne legyen része olyan "titkos paktumoknak", amelyek az Európai Unió belső gyengítését célozzák.

A brüsszeli képviselő ezzel összefüggésben "szélkakas politikusként" jellemezte Orbán Viktort, akit arra figyelmeztetett, hogy "autokrata egypártrendszert építő despota" politikájának beláthatatlan következményei lehetnek. Ami egy ideig ügyes pávatáncnak tűnt, ma már tragikus orosz rulett - fogalmazott Ujhelyi István. Hozzátette: aki azon gondolkozik, hogy Magyarországot európai közösségből kivezesse, az a haza érdekeit árulja el.

Magyarországnak biztonságra, erős szövetségesi partnerkapcsolatokra, valamint az uniós fejlesztési források kihasználására van szüksége - szögezte le az MSZP-s EP-képviselő, aki arra is felszólította a kormányoldalt, hogy tegye világossá euroatlanti elkötelezettségét. Ujhelyi István szerint ennek egyik fontos szimbóluma lenne az Európai Unió lobogójának megjelenítése az Országgyűlés épületében.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az MSZP a helyes irány megtalálása érdekében több vezető európai politikust hív Magyarországra, így egyebek mellett az európai szocialisták júniusban Budapesten tarthatják kongresszusokat. Ujhelyi István jelzésértékűnek nevezte, hogy az esemény rendezésének jogáról több nyugati nagyváros lemondott, ráadásul szerinte a kongresszus alkalmából várhatóan több állam- és kormányfő érkezik Magyarországra, mint az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta összesen.

Kiemelte, az európai vezetőkkel tervezett találkozásaik témái nem aktuálpolitikai kérdésekről szólnak majd, hanem arról, hogy az Orbán-kormány bukását követően a gazdaság fejlesztésével miként lehet csökkenteni a munkanélküliséget, illetve más szociális problémákat.

Szerző
Frissítve: 2014.12.28. 17:58