Előfizetés

Tűzhalál a VII. kerületben, egy nő az áldozat(Fotók!)

Publikálás dátuma
2015.01.01. 20:01
A katasztrófavédelem járműve áll egy társasház előtt 2015. január 1-jén a VII. kerületi Kertész utcában. MTI Fotó: Lakatos Péter
Tűz ütött ki egy ötszintes ház egyik lakásában a VII. kerületi Kertész utcában csütörtök este. A lakásban egy idős nőt találtak, az életét már nem sikerült megmenteni - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök este.

Kisdi Máté elmondta: az első emeleten egy 50 négyzetméteres lakásban keletkezett a tűz, onnan hozták ki a sérült nőt eszméletlen állapotban. Orvosi ellátását a katasztrófavédelem doktorszolgálata azonnal megkezdte, de életét nem tudták megmenteni. A tüzet eloltották. A 16 lakó az épület átszellőztetése után rövidesen visszatérhet otthonába - mondta a szóvivő.

Tűz ütött ki az ötszintes épület egyik lakásában. A lakásban egy idős nőt találtak, az életét már nem sikerült megmenteni. MTI Fotó: Lakatos

Tűz ütött ki az ötszintes épület egyik lakásában. A lakásban egy idős nőt találtak, az életét már nem sikerült megmenteni. MTI Fotó: Lakatos

 

Továbbra is késnek a vonatok, akár fél órát is

Műszaki hiba miatt félórás késésekre is készülni kell a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon - közölte a Mávinform csütörtök délután.

Csengőd és Kiskőrös között elromlott a vasúti jelző- és biztosítóberendezés. A vasúti átjárókban a sorompók sem működnek, ezért a vonatok a vasúti átjáróknál csak 15 kilométer/órás sebességgel haladhatnak. Emiatt a vasútvonalon 20-30 perces késés várható. A vasúttársaság műszaki szakemberei már dolgoznak a berendezés helyreállításán - írta a Mávinform.

Kerítésnek csapódtak egy kocsiban, ketten megsérültek

Két ember megsérült abban a személyautóban, amely lesodródott az útról, majd elsodorta az egyik ház kerítését csütörtök délután - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy az autó a Kossuth Lajos utcában haladt, amikor ismeretlen okból megcsúszott, kidöntött egy fát, majd egy ház kerítésébe csapódva négy méter hosszan letarolta azt.

Az oldalára borult járműben hárman utaztak, közülük egy férfit és egy nőt a mentők kórházba vittek, míg a harmadik, könnyebben sérült utas saját felelősségére a helyszínen maradt - tájékoztatott a szóvivő. A szentendrei tűzoltók megkezdték a műszaki mentést - tette hozzá.