Négy autó rohant egymásnak, ketten súlyosan megsérültek

Négy autó egymásba rohant kedd reggel az 51-es út Dunavarsányt Kiskunlacházával összekötő szakaszán, a balesetben ketten súlyosan megsérültek. Az utat lezárták – tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta, hogy a baleset körülményeiről egyelőre nincsenek információik. Az érintett autókban csak a sofőrök ültek, kettőt közülük súlyos sérülésekkel vittek kórházba. 

A tűzoltók már befejezték a műszaki mentést, de a helyszínelés még tart. A megyei rendőr-főkapitányság honlapján azt írták, hogy az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kerülni Délegyháza és Dunavarsány felé lehet.

Szerző

Tagad a gyilkossággal vádolt házaló

Tényleges életfogytiglant kért az ügyészség arra a nőre, aki a vád szerint idős embereket rabolt ki Érd térségében úgy, hogy italukba erős nyugtatókat kevert, hármuk halálát okozva. A Budapest Környéki Törvényszéken hétfőn tartott első tárgyaláson a nő tagadta bűnösségét - közölte a törvényszék szóvivője.

Koszta János elmondta: a most 37 éves magyar anyanyelvű, román állampolgárságú nő ellen az illetékes főügyészség többrendbeli emberölés és lopás miatt emelt vádat. A csatolt bizonyítékok szerint a vádlott 2009 és 2012 között magyarországi tartózkodásai során Érden és környékén a portékáival házalva igyekezett bejutni egyedül élő idősebb emberek lakásába. Ha ez sikerült, elterelte a figyelmüket, vagy elkábította őket, és megszerezte pénzüket és egyéb értékeiket.

A kedves, behízelgő stílusban az idősek bizalmába férkőző vádlott többekhez szexuális ajánlattal közeledett. Bejutva az ingatlanokba - ha nem sikerült a figyelemelterelés - rábeszélte a gyanútlan embereket, hogy igyanak vele alkoholt vagy kávét. Porrá tört altató-nyugtató hatású szert kevert az italukba, ettől a sértettek öntudatlan állapotba kerültek, így elvihette pénzüket, ékszerekeit, irataikat, ruhaneműiket.

A nyomozás 12 esetre derített fényt. A bódító szerek hatására egy 50 éves érdi férfi 2011 márciusában, egy 76 éves érdi asszony 2011 novemberében, egy 74 éves diósdi férfi pedig 2012 áprilisában meghalt, és többen is csak hosszú órák elteltével tértek magukhoz.

Az ügyészség fegyházban letöltendő tényleges életfogytiglant kért a nőre. A vádlott tagadta bűnösségét. Ha a bíróság helybenhagyná az ügyészi előterjesztést, ő lenne az országban a második nő, akire ilyen súlyos büntetést szabnának ki - tette hozzá a törvényszék szóvivője.
Egy kaposvári nőt - két társával - tavaly januárban ítéltek jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházra egy tizenegy éves fiú meggyilkolásáért.

Szerző

Feloldották a korlátozást a 82-es főúton

Feloldotta a rendőrség a havazás miatti forgalomkorlátozást a Veszprém megyei 82-es főúton.

Délután a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjárművek behajtására rendeltek el korlátozást Veszprém megyében a 82-es úton Zirc és Győr-Moson-Sopron megye határa között.
Időközben a katasztrófavédelem munkatársai segítettek elindulni a jeges úton elakadt tehergépkocsiknak, a közútkezelő pedig megtisztította az útszakaszt, így ismét járhatnak a teherautók is a 82-es úton.

Szerző