Fidel Castro halálhírét terjesztik

Fidel Castro veterán kubai forradalmár pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg utoljára a nyilvánosság előtt.

Több emigráns kubai ellenzéki honlapon és a közösségi médiában is Fidel Castro haláláról szóló hírek kezdtek terjedni az utóbbi napokban. Pénteken olyan értesülések is megjelentek, amelyek szerint Havannában péntekre sajtótájékoztatót hívtak össze Castro egészségi állapotáról, ezt azonban a külföldi sajtóval való kapcsolattartásért felelős hivatal cáfolta - írja a hvg.hu.

Fidel Castro médiaszereplései az utóbbi időben rendkívül megritkultak. Utoljára 2014. január 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor részt vett egy havannai galéria megnyitóján. Az egykori kubai vezető júliusban Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott a fővárosban, a tanácskozás azonban zártkörű volt.

Castro tavaly augusztusban egy 8 éves csodálóját fogadta, a találkozó azonban ugyancsak zártkörű volt, mindössze fényképeket hoztak nyilvánosságra az eseményről. A kisfiú szülei elmondták, hogy a forradalom vezére jó állapotban volt, fel is állt az üdvözlésükre.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Újabb túszejtés Franciaországban?

Montpellier városában egy ékszerboltba hatoltak be ismeretlenek, akik túszokat is ejtettek - adta hírül az ATV.

A Franciaország déli részén fekvő városból több információ egyelőre nem érkezett, így nem világos, hogy terrorcselekmény történt, vagy rablásról van szó. Bár a francia honlapok legfrissebb hírei szerint inkább rablás történt, ami rosszul sült el.

Szerző
Frissítve: 2015.01.09. 20:24

Előzetesben az RMDSZ egyik volt államtitkára

 Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken Nagy Péter Tamást, a bukaresti kormány volt mezőgazdasági államtitkárát, akit csúszópénz elfogadásával, okirat-hamisítással és pénzmosással gyanúsít a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A vádhatóság azt állítja, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa a minisztérium főtitkárával, Virgil Gamannal együtt 40 ezer euró csúszópénzt kért és kapott a Romexpo kiállítási komplexum vezetőitől a tavaly ősszel megrendezett Indagra mezőgazdasági vásár szervezési jogának odaítéléséért.

Az ügyben annak a két cégnek a vezetőjét is előzetes letartóztatásba helyezte a legfelső bíróság, amelyek állítólag nem létező szolgáltatások ellenértékeként leszámlázták a Romexpónak a 40 ezer eurónyi csúszópénzt.

Szerző