Előfizetés

Tömeges megbetegedés egy középiskolában

Publikálás dátuma
2015.01.10. 14:31
Illusztráció/Népszava
Tanítási szünetet rendeltek el a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium szekszárdi Bezerédj tagintézményében, ahol a diákok több mint fele megbetegedett.

Vida Lajos, az intézmény főigazgatója elmondta: magas láz és rossz közérzet miatt csütörtökön a diákok csaknem 60 százaléka, 405 tanulóból 230 nem jött iskolába, ezért úgy döntöttek, hogy pénteken és szombaton szünetel a tanítás. A megbetegedéseket jelezték a népegészségügyi szervezetnek. A hétfői tanítás attól függ, hányan jelennek meg az iskolában - tette hozzá.

A Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatása szerint a betegség tünetei a magas láz mellett végtagfájdalom, torokfájás és köhögés. A diákok közül senki nem került kórházba. A betegség nem csak tanulókat érint, csütörtökön a dolgozók egyharmada is hiányzott. A diagnózis megállapításához a torokváladékból vettek mintákat, a vizsgálatok folyamatban vannak, az iskolában fertőtlenítő nagytakarítást rendeltek el.

Vasárnapi zárás - Benyújtotta a népszavazási kezdeményezést a DK

Publikálás dátuma
2015.01.10. 13:14
Illusztráció/Thinkstock
A Demokratikus Koalíció (DK) népszavazási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) szombaton annak érdekében, hogy megszüntessék az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló rendeletet - jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

Varju László azt mondta, a DK nem fogja eltűrni, hogy a kormány az emberek magánéletébe beleszóljon és egy-egy ilyen döntésével több mint harmincezer dolgozó állását tegye kockára. Ezért "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap is nyitva tarthassanak?" címmel nyújtottak be népszavazási kérdést - közölte.

A DK a kérelem elfogadása után minden politikai érdekképviseleti szervezet és magánember közreműködésére számít - tette hozzá a független képviselő, jelezve: bíznak abban, hogy a megfogalmazás elég egyértelmű ahhoz, hogy azt az NVB jóváhagyja.

Párizsi vérengzés - Az MSZP ott lesz az egyeztetésen

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője részt vesz a Fidesz frakcióvezetője által kezdeményezett, a terrorellenes fellépésről szóló egyeztetésen - közölte az MSZP szóvivője szombaton.

Budai Bernadett szavai szerint példátlan és semmivel sem igazolható az, ami Franciaországban történt. A magyarországi helyzet alapvetően különbözik a franciától, ugyanakkor a magyar emberek biztonsága rendkívül fontos - indokolta részvételüket a szocialisták szóvivője.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteken jelentette be, az országgyűlési frakcióvezetők tanácskozását kezdeményezi a jövő hétre, hogy a terrorellenes fellépésről egyeztessenek.