Késsel akart túszokat ejteni egy diák Zuglóban

Publikálás dátuma
2015.01.15. 16:57
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Rendőrök vittek el egy 18 év körüli fiút egy zuglói középiskolából, miután késsel hadonászott. A diák elmondta, hogy túszokat akar ejteni és megfenyegette iskolatársait és egy tanárt is, hogy megöli őket – értesült a Hír24.

A mentőket beengedte magához, akik azt mondták, megvizsgálják. Megengedte, hogy megmérjék a vérnyomását. Az egyik mentős azonban rendőr volt, és neki sikerült ártalmatlanná tenni.

A teljes cikket itt olvashatja!

A police.hu közlése szerint a tanulót a mentők egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályára szállították.

Szerző
Frissítve: 2015.01.15. 18:45

Megtalálták a mezőkövesdi gyilkost

Tíz hónapos nyomozás után azonosították a tavaly februárban Mezőkövesden történt halált okozó testi sértés gyanúsítottját – jelentette be Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője és Szerencsi Árpád, Mezőkövesd rendőrkapitánya csütörtökön.

A megyei főkapitányság halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 38 éves tiszalöki férfi ellen - ismertették. A gyanúsított egyébként lopás miatt büntetés-végrehajtási intézetben van.

A rendőri vezetők emlékeztettek arra, hogy február 20-án, éjjel két órakor valaki behatolt egy mezőkövesdi családi házba, pénzt követelt az ott lakó 88 éves idős férfitől, majd bántalmazta őt. Kutatott a házban, távozása előtt pedig harisnyákkal összekötözte a sértett kezét és lábát. Az idős ember életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd március 6-án a kórházban meghalt.

A bizonyítékok végül V. Róbert tiszalöki lakoshoz vezettek el, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését szerdai gyanúsítotti kihallgatásán, de a rendőrök szerint a nyomozás adatai egyértelműen alátámasztják a bűnösségét.

Szerző

Feladta magát a molesztáló - Videó!

Publikálás dátuma
2015.01.15. 15:46
A police.hu felvételén a gyanúsított látható, aki feladta magát, miután a főváros XIII. kerületében egy 10 éves gyereket moleszt
Jelentkezett csütörtökön a rendőrségen az a férfi, aki a főváros XIII. kerületében elkövetett szexuális erőszak miatt kiadott felhívás felvételén látható - közölte honlapján a rendőrség.

Annyit írtak, hogy a férfi a kerületi rendőrkapitányságra ment be, "elszámoltatása megkezdődött". A rendőrség a hajnali órákban tette közzé, hogy újabb gyermek ellen követhetett el szexuális erőszakot az a 20-25 év körüli fiatalember a XIII. kerületben, akit december óta keresnek egy 10 éves gyerek molesztálása miatt. A gyanúsítottról fotót és egy térfigyelő kamera videofelvételét is nyilvánosságra hozták a már korábban közzétett grafika mellett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által kiadott felhívás alapján a férfit egyik rokona felismerte, majd csütörtök délelőtt bekísérte a XIII. kerületi Rendőrkapitányságára. Z. Tibor a rendőrségre abban a ruhában érkezett, amelyen a rendőrség által kiadott felvételeken is látható. A férfit a nyomozók elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az őrizetbe vett Z. Tibor 21 éves budapesti lakos ellen a szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a BRFK folytatja le, egyben előterjesztést tesznek a férfi előzetes letartóztatására.

Szerző
Frissítve: 2015.01.15. 18:25