Előfizetés

Megölte, és lebetonozta szeretőjét egy férfi

Publikálás dátuma
2015.01.20. 11:56
Illusztráció/Thinkstock
Emberölés vádja miatt kerül bíróság elé az a férfi, aki 2013 áprilisában megfojtotta, majd elásta az összeköltözést sürgető barátnőjét Tárnokon. 

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása a férfi - házassága mellett - hosszú évek óta szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, akivel mind gyakrabban került konfliktusba, mert ígérete ellenére nem vált el, és nem költözött össze vele.   2013 áprilisában a nő felkereste az otthonában épp egyedül tartózkodó férfit, ahol ismét vitatkozni kezdtek az esetleges összeköltözésen. A  férfi egy kötéllel megfojtotta a barátnőjét, majd igyekezett eltüntetni a gyilkosság nyomait.

 A vádirat szerint a gyilkos a holttestet egy zsákba tekerve levitte a tárnoki ház alagsorába, melynek megbontotta a betonaljzatát, majd elásta a nőt, és újra lebetonozta az aljzatot. A meggyilkolt barátnő táskáját, iratait elégette, az asszony ház előtt parkoló gépkocsijának pedig Tatabányán kibérelt egy garázst. A kocsi kulcsait elrejtette.

 A sértett családja 2013. április 25-én jelentette be a nő eltűnését, ezért először közigazgatási, majd büntetőeljárás indult a történtek feltárására. Egy idő után azonban  férfi nem fizette a garázs bérleti díját, így bukkantak rá a nő gépkocsijára, majd 2014 januárjában az elásott holttestre.   

Japán túszokat készül lefejezni az Iszlám Állam

Publikálás dátuma
2015.01.20. 09:52
Dzsihadista/Illusztráció/Getty Images
Két japán túsz videóját mutatta be kedden az Iszlám Állam (IS). Az iraki és szíriai területen iszlamista kalifátus felállításáért harcoló dzsihadisták 200 millió dollárt követelnek a japán kormánytól a két túsz életének megmentéséért. Egy fekete maszkos alak és két narancssárga lepelbe öltöztetett, térdelő túsz látható a videón. A terroristák 72 órás ultimátumot adtak a japán kormánynak, hogy fejezze be az IS elleni katonai akció támogatását.

A lefejezéssel fenyegetett két túsz egyike, Jukava Haruna egy védelmi cég szerződéses alkalmazottja, tavaly augusztusban rabolták el Szíriában, a másik Jogo Goto szabadúszó újságíró, aki ugyancsak tavaly utazott Szíriába, hogy tudósítson a polgárháborúról – jelentette a Mainichi című lap az AP kairói tudósítása alapján.

Tokióban egy külügyi szóvivő a Reutersnek megerősítette, hogy tudnak a videóról, de nem kommentálták a történteket. Abe Sinzo japán kormányfő, aki éppen közel-keleti körutat tesz, a napokban ajánlott fel 200 millió dollár nem katonai segítséget az IS ellen harcoló államoknak.

Az IS két másik túszt is fogságban tart, John Cantlie brit fotóst, illetve egy 26 éves amerikai nőt, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Törőcsik Mari a csontját törte

Publikálás dátuma
2015.01.20. 09:47
Fotó: Népszava
A napokban eltörte bal csuklóját a Nemzet Színésznője, és 2008-as betegsége óta a jobb kezét is csak korlátozottan képes használni.

Négy napja eltörte a bal csuklóját Törőcsik Mari Kossuth- és Jászai-díjas színésznő - értesült a keddi Bors. A 79 éves Nemzet Színésznőjét a hétvégén Kölcsey-emlékplakettel tüntették ki, de a díjátadón nem tudott személyesen megjelenni, csak telefonon jelentkezett be.

A szerencsétlen baleset néhány nappal a szatmárcseki díjátadó előtt érte Törőcsik Marit. Éppen gyógytornász járt nála, amikor a lap megkereste. Mint elmondta, a jobb keze sincs teljesen rendben, mióta 2008-ban kómába esett, és élet és halál között lebegett. A csuklótörés miatt a színésznőnek több előadást is le kellett mondania, ami nagyon bántja. Hétfő este a Nemzeti Színházban az Éjjeli menedékhely című előadásban játszott volna, de a darab február 4-i és 9-i előadásai is veszélybe kerültek a baleset miatt.

A Vígszínházban a február 6-i Átutazók vált bizonytalanná.