Kirepült az autóból - Súlyos baleset a 4-esen

Teherautóval ütközött egy személyautó, két ember súlyosan megsérült a 4-es főúton Monor térségében csütörtök délelőtt. Az utat a mentés, helyszínelés idejére lezárták.

A Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a 35-ös kilométerszelvénynél, a vasadi leágazásnál történt ütközés olyan erejű volt, hogy a személyautóban utazó két középkorú férfi egyike kirepült a járműből, és az autó is átpördült az út túloldalára. A másik utas még ki tudott szállni, de mindkettőjük állapotát a helyszínen kellett stabilizálni a mentőknek. A környéken nagy torlódás alakult ki.

Szerző

Nem égetem magam a régivel! - Új autók állami vezetőknek

Publikálás dátuma
2015.01.22. 11:23
Illusztráció/Thinkstock
A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 40, különböző kategóriájú személygépkocsi beszerzését tervezi a kormányzat számára abból a 461,5 millió forintból, amelyet nemrégiben csoportosítottak át erre a célra - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tájékoztatás szerint a kormány január 20-i határozatában 461,5 millió forint átcsoportosítását rendelte el az NGM 2014. évi kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványából. A kormány logisztikai feladatait ellátó KEF az amortizálódott gépjárműpark cseréjének első ütemét valósítja meg közbeszerzési eljárással. A most beszerzendő gépkocsikat előreláthatóan a nyáron állítják üzembe.

A tárca kifejti: az állami vezetők egy részének szolgálati gépjárművei elöregedtek, átlagosan 9-10 évesek, futásteljesítményük magas, átlagosan 260-400 ezer kilométer, ezért megnövekedtek az autók karbantartási, generál-jellegű és váratlan meghibásodásból adódó javítási költségei. A ráfordítások mellett ezen autók további használata komoly üzemeltetési és üzembiztonsági problémákat is jelent - olvasható a minisztérium válaszában.

Szerző

Frankfurtra figyel az európai pénzvilág

Publikálás dátuma
2015.01.22. 11:08
Az Európai Központi Bank Fotó: Thomas Lohnes/Getty Images Hírek
Az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, Mario Draghi ma bejelentheti a harmadik kötvényvásárlási program részleteit. A múlt heti svájci jegybank intervenció ösztönzőleg hatott az EKB program elindítására, azonban annak pontos részletei még nem ismertek, ugyanis a mennyiségi lazítással kapcsolatban megoszlanak a vélemények a Kormányzótanácsban.

Szerda délután megszellőztették azt a javaslatot, amelyet a 25 fős testület csütörtök délelőtt tárgyal meg. A hírek szerint 2016 végéig havi 50 milliárd eurós keretösszeg állna rendelkezésre. Ez összességében ~1100 milliárd eurót jelentene, ami magasabb lenne a várakozásoknál, de az időbeli korlát felállítása kellemetlenül érintheti a befektetőket. A hír szerint az ütemezés és a keretösszeg is változhat még, emellett az is feltételezhető, hogy az EKB a piacot szerette volna tesztelni ezzel az információval. Értesülések szerint az EKB márciustól indítaná el a kötvényvásárlási programot.

Az elemzők nem számítanak az euró jegybanki alapkamata (0,05 százalék) módosítására, amiről hivatalos tájékoztatást 13:45-kor tart az EKB, Draghi sajtótájékoztatója 14:30-kor esedékes.

Szerző