Előfizetés

HÉV-karambol Budakalászon (Fotók!)

Publikálás dátuma
2015.01.26. 13:58
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kisteherautó és HÉV-szerelvény karambolozott Budakalászon, a Vasútsoron, a HÉV-megálló közelében – tájékoztatott a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn.

Csámpai Attila elmondta, hogy egy műhelykocsi ütközött az egyik HÉV-szerelvény oldalának. Az első adatok szerint a kisteherautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A HÉV-en utazók közül senki nem sérült meg, az utasokat leszállították és biztonságos helyre kísérték. A helyszínelés és a műszaki mentés idején a HÉV csak egy vágányon járt. 

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

Két bank csúnyán átverte az ügyfeleit

Őrizetbe vette a lengyel rendőrség hétfőn a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó, de a bankfelügyelet alá nem tartozó két nagy lengyel cég, úgynevezett "árnyékbank" vezetőit - jelentette az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.

Az őrizetbe vettek között van a gdanski székhelyű Pozyczka Gotówkowa elnöke és alelnöke, valamint a gdyniai Baltic Money elnöke és könyvelője. A Pozyczka Gotówkowa a gyanú szerint csaknem 70 ezer ügyfelet károsított meg, akiknek hitelt ígért. A veszteség megközelíti a 180 millió zlotyt (13,2 milliárd forint). A Baltic Money-nál csaknem 1300 ügyfél járt pórul, veszteségük meghaladja az 1,4 millió zlotyt (103 millió forint). 

A két cég hiteleket ígért előleg fejében. Az ügyfelek befizették a kért összeget, de kölcsönt nem folyósítottak számukra. A gdanski ügyészség a két árnyékbank ügyében külön vizsgálatot folytat. Az őrizetbe vett gyanúsítottakat hétfőn kihallgatják, és a rendőrség mindkét cég székhelyén házkutatást végez.

Csúnya karambol az M2-esen - Teljes útzár!

Két személygépkocsi összeütközött az M2-es autóút Budapest felé vezető oldalán a 27-es kilométernél, a gödi lehajtónál hétfő délelőtt. Két ember megsérült, a forgalmat elterelik – tájékoztatott honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közölte: a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az autóút érintett szakaszát, a járműveket a 28-as és a 21-es kilométer között leterelik az autóútról.