Saját házi videójuk lett a vesztük (videók)

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki több társával együtt összegraffitizett egy motorvonatot, és festékkel öntötte le a 3-as metró egyik szerelvényét - jelentette be Terdik Tamás alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi kapitányságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Elmondta: a fiatalember négy társával együtt január 23-án a MÁV újpesti telephelyén festékszóróval festett össze egy motorvonatot, majd menekülés közben a biztonsági őrre támadtak. Az elkövetők a rongálást kamerákkal és fényképezőgépekkel rögzítették, amit menekülés közben hátrahagytak. A rendőrség a felvételeket elemezve jutott el az őrizetbe vett férfihoz, akinek előzetes letartóztatását kezdeményezték. A gyanúsított beismerő vallomást tett - tette hozzá az alezredes. 

Megjegyezte: a beszerzett bizonyítékok alapján további bűncselekményeket derítettek fel, ezek közül a legkirívóbb, hogy december 8-án a 3-as metró vonalán a férfi 10-15 társával együtt egy felüljáróról festékes vödröket dobott egy metrószerelvényre. Ebben az ügyben közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény miatt indult a férfival szemben eljárás, mivel a tett akadályozta a metrókocsi vezetőjét a szerelvény biztonságos vezetésében - tette hozzá az alezredes. A festék a metrókocsi tetején lévő szellőzőn keresztül befolyt az utastérbe, három utas ruháját megrongálva. A motorvonatban az elkövetők 200 ezer forintos kárt okoztak, a metrókocsiban pedig 300 ezer forintos kár keletkezett - ismertette Terdik Tamás. 

A rendőrség az őrizetbe vett férfin kívül további két elkövetőt is beazonosított, ellenük elfogatóparancsot adtak ki, egyikük isaszegi, másikuk XVI. kerületi lakos. Az elkövetők 22-25 év közötti fiatalok, akik között német állampolgárok is vannak a vallomást tevő gyanúsított szerint. Az őrizetbe vett férfi azt állította, adrenalinfüggők, ezért másztak be a MÁV-telephelyre és rongáltak meg járműveket.

Szerző

Agymenők-koppintással előzné meg a baleseteket a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.03.21 11:22
Jelenet a Kreszmenők című baleset-megelőzési kisfilmből
Fotó: police.hu/ OBB/Black Home Production
A Kreszmenők az amerikai sitcom kínai verziójának tűnik: a videóban egy Sheldon-szerű figura fejti ki tudományos megalapozottsággal a láthatósági mellény hasznát.
Újabb meglepő prevenciós videót tett közzé honlapján a rendőrség. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából készült animációt egyértelműen a világsikerű Agymenők (The Big Bang Theory) sorozatról mintázták: címe Kreszmenők, két szereplője a sorozat két legismertebb alakját, Sheldon Coopert és Leonard Hopstader kutatókat idézi meg, a rajzfilmet pedig karakterek magyar szinkronszínészei, Csőre Gábor és Szabó Máté szinkronizálták.
A több részesre tervezett sorozat első része jelent meg most, a filmben vagy ajánlásában azonban egyetlen szóval sem említik az ötlet forrását. 
A baleset-megelőzési kisfilm tehát olyan, mint a magyar narancs: kicsi, sárga, savanyú, nem is túl eredeti, de legalább a miénk. Az animációt ugyanaz a Black Home Produktion,( vagyis Fekete Patrik egyetemista készítette), mint a rendőrség 18-as karikás zombis prevenciós videóját , amiben egy mobilozó, élőholtként tántorgó fiatal lányt gázolnak el.
A zombis film komoly visszhangot váltott ki, mi is írtunk róla, cikkünkre válaszolva pedig a rendőrség megerősítette: provokálni akartak a felkavaró tartalommal, örültek, hogy sikerült.

Megszökött egy fogoly Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.20 19:28

Fotó: police.hu
Engedély nélkül távozott budapesti tartózkodási helyéről a 41 éves férfi.
Fogolyszökés miatt folytat eljárást a rendőrség a 41 éves Mozsolits Attila Sándor ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi szerdán kivonta magát az elrendelt bűnügyi felügyelet alól és ismeretlen helyre távozott. A felkutatására tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, ezért a nyomozó hatóság elrendelte körözését – írja a police.hu. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fényképen látható Mozsolits Attila Sándort felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.