Hatmillió értékű csempészcigit foglalt le a NAV

Hatmillió forint értékű csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Beregsuránynál - közölte a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense csütörtökön.

Dávid Zoltán elmondta: a pénzügyőrök tudomására jutott, hogy valakik a zöldhatáron át csempésznek cigarettát Ukrajnából, a helyszínen a csempészeket már nem, a dohányárut viszont megtalálták. A hátrahagyott 15 papírkartonból 7498 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő, amelyet lefoglaltak. A csempészek kézre kerítésére a NAV nyomozást indított.

Szerző

Lángokban állt egy autóbusz

Publikálás dátuma
2015.01.29. 08:30
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Bánhorvátiban, a Szabadság úton - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön kora reggel.

Közleményük szerint a járaton körülbelül tizenöt utas tartózkodott, ők időben leszálltak a járműről. Az utasokért mentesítő járat érkezik. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A tűz a busz feletti szigetelt vezetékeket is megolvasztotta, ezért az áramszolgáltató szakembereit is a helyszínre hívták.

Szerző

Újra járható a 11-es Szentendrén

Megnyitották a forgalom előtt a 11-es főút baleset miatt lezárt sávjait Szentendre belvárosában, ahol korábban több autó ütközött össze – közölte az Útinform ügyeletese szerda késő este.

Szekeres Ákos tájékoztatása szerint a helyszínelés, illetve a műszaki mentés befejezéséig csak egy sávon, felváltva engedték a forgalmat, így a 17-es kilométerszelvény környékén jelentős torlódás alakult ki. Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője szerda este azt mondta: két autó ütközött össze, az egyikben egy középkorú nő és egy férfi súlyosan megsérült a főút Dózsa György úti kereszteződésében, a Budapest felé tartó oldalon.

Szerző