Előfizetés

Káosz a Story-gálán - Bombariadóval "fogadtuk" Conchitát

Publikálás dátuma
2015.02.07. 23:01
Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese, díszvendég várakozik a 16. Story Ötcsillag díjátadó gála kezdé
A tavalyi Eurovíziós Dalfesztivál győztese, Conchita Wurst is fellép a ma esti Story-gálán, amit azonban bombariadó miatt félbe kellett szakítani. Az eseménynek helyet adó Corinthia Grand Hotel Royalt kutyákkal vizsgálták át a vacsora előtt - írja a Blikk.

A rendőrségre érkezett bejelentés miatt félbeszakították a gálát a díjak átadása után, és rendőrségi kutyákkal kezdték el az épület átkutatását. A vendégeknek azt mondták, hogy biztonsági átvizsgálás miatt elhalasztják a vacsorát.

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese, díszvendég várakozik a 16. Story Ötcsillag díjátadó gála kezdésére. MTI Fotó: Mohai Balázs

Conchita Wurst, a 2014-es Eurovíziós Dalverseny osztrák győztese, díszvendég várakozik a 16. Story Ötcsillag díjátadó gála kezdésére. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Blikk munkatársa szerint káosz alakult ki, a vendégeket folyamatosan tologatták a termek között, amíg az átvizsgálás folyt. Sok híresség nem óhajtotta megvárni a keresés végét, inkább hazament, vagy máshol folytatta a mulatást - írta a Blikk.

Az eseményen Hosszú Katinka úszónő is tiszteletét tette. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az eseményen Hosszú Katinka úszónő is tiszteletét tette. MTI Fotó: Mohai Balázs

 

Álnéven bujkált - Hét év után került elő a csaló

Hét év körözés után került rendőrkézre az a csaló, aki korábban 240 millió forinttal károsította meg üzletfeleit; mint kiderült a férfi egy egyházi intézményben bujkált álnéven - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a rendőrség honlapján.

A gyanú szerint Ny. Rudolf egy kft. képviseletében 2004 augusztusában mezőgazdasági terményértékesítési szerződést kötött egy agrárszövetkezettel 10 ezer tonna étkezési búza eladására. A terményfelvásárlási szerződéshez kapcsolódóan a felek egy zálogszerződést is aláírtak, amelyben a gyanúsított arra vállalt kötelezettséget, hogy az értékesíteni kívánt búza értékében járműalkatrészekkel nyújt fedezetet.

Az eladásból befolyó összeget a gyanúsított felvette, majd ismeretlen helyre távozott. A szövetkezet képviselői ekkor érvényesíteni akarták zálogjogukat, azonban kiderült, hogy a zálogként lekötött alkatrészek nem voltak a férfi által képviselt társaság birtokában. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a férfi több értékesítési szerződést is kötött különböző cégekkel, azonban egy esetben sem teljesítette az okiratban foglaltakat, mindezzel pedig 240 millió forintnyi kárt okozott üzletfeleinek.

A férfi ellen 2007 decemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, ám azóta sem került elő. Ugyanakkor a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság munkatársai február 4-én közúti ellenőrzés során igazoltatták a férfit és megállapították, hogy évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben. A gyanúsítottat elfogták. A férfi ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály folytatja le. A bíróság február 6-án elrendelte előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség.

Baleset a 6-oson, egy férfi meghalt

Két autó ütközött a 6-os úton, Bonyhád határában, egy ember meghalt, egy könnyebben megsérült - közölte honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint az ütközés a Széptölgyes városrészben történt, a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt az érintett szakaszon fél pályán haladt a forgalom. Molnár Ágnes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a balesetben egy férfi halt meg a helyszínen.