Goodfriend elhagyja az országot

Publikálás dátuma
2015.02.11. 18:12
MTI Fotó: Kovács Tamás
Családi okok miatt elhagyja Magyarországot André Goodfriend amerikai követtanácsos - a hírt lapunknak megerősítette Elizabeth Webster, az amerikai nagykövetség szóvivője. A diplomata visszatér az Egyesült Államokba. Távozásának kizárólag magánéleti okai vannak.

“Mr. Goodfriend csaknem 18 hónapig szolgált ideiglenes ügyvivőként az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, abban az időszakban, amikor nemcsak Magyarországon, hanem a két ország kapcsolatában is jelentős fejlődések történtek" – írta közleményében Elizabeth Webster. "Mr. Goodfriend végig Washington támogatását élvezte és kitűnő munkát végzett az Egyesült Államok politikájának népszerűsítésében és magyarázatában, nyilvános fórumokon és magánkörökben. A távozásának pontos dátuma még nem ismert, de valószínűleg már a közeljövőben sor kerül rá. Kérjük a médiát, hogy tartsa tiszteletben a Goodfriend család magánéletét” – tette hozzá a szóvivő.

Goodfriend Budapest előtt Damaszkuszban, Szíriában főkonzulként szolgált. Budapesten 2013 augusztusa óta töltötte be a követtanácsosi posztot. Miután Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet júliusban befejezte szolgálatát, Goodfriend lett az ideiglenes ügyvivő, a nagykövetség legmagasabb rangú diplomatája. Így ő kommunikálta a kitiltási botrányt, amely tavaly október közepén robbant ki.

Goodfriend nemcsak a diplomáciában, hanem a közösségi oldalakon is aktív, twitter-oldalán sokszor válaszolt kérdésekre, megfigyelőként gyakran megjelent tüntetéseken is.

Szerző
Frissítve: 2015.02.11. 20:21

Orbán Ukrajnában roadshow-zik

Orbán Viktor pénteken rövid munkalátogatást tesz Ukrajnában - jelentette be Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hír Televíziónak azt mondta: a magyar miniszterelnök a tervek szerint találkozik Petro Porosenko ukrán elnökkel.

A tárcavezető felhívta a figyelmet arra is, hogy a kijevi tárgyalások mindössze négy nappal előzik majd meg Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatását.

Szerző

Konzultáció helyett cselekedjen a kormány!

Felszólítjuk a Fideszt és a kormányt, hogy fejezzék be a bevándorlással kapcsolatos kommunikációs bohóckodást, és azt tegyék, ami a dolguk! Ha a kormány magától nem tudja, hogy mi a dolga a Magyarországra érkező menekültáradattal, segítünk: biztosítsák a magyar emberek védelmét! - írja közleményében Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Értjük, hogy az újabb nemzeti konzultáció újabb alkalom a korrupt Orbán-kormánynak arra, hogy valamelyik haveri cégnek milliárdos nagyságrendű közpénzt talicskázzon ki az államkasszából. 

Ha valamiről konzultálni kellene, akkor az az, hogy a Magyarországról gazdasági okokból elmenekült emberekkel, és itthon maradt családtagjaikkal mikor kezdenek el foglalkozni!