Juhász: le akartak fizetni, hogy hallgassak

Publikálás dátuma
2015.02.20. 06:05
Juhász Péter a belvárosi önkormányzat előtt tüntet 2015.01.14-én. Fotó: Vajda József/Népszava
Nyomozást indított Juhász Péter ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós bűnözés elleni osztálya. Ám nem a decemberben az V. kerületi ingatlaneladások, és még csak nem is a fideszes belvárosi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter lakásvásárlása miatt tett feljelentése kapcsán, hanem az Együtt politikusának azon állítása miatt indítottak hivatalból eljárást, ami szerint megpróbálták lefizetni azért, hogy hagyjon fel a belvárosi ingatlanügyek feltárásával.

Juhász, mint közölte, elsőre nagyon megörült, amikor arról kapott értesítést, hogy tanúként beidézték egy ügyben – „hiszen csomó mindent tudok Rogánék ügyeiről” –, mert a rendőrség végre nyomoz. Csak tegnapi meghallgatásán tudta meg, hogy milyen ügyben. „Azt akarják kideríteni, hogy ki akart lefizetni, hogy hagyjam abba a korrupciós ügyek feltárását. Valóban nagyon fontos ez is, és biztosan eredmény is várható tőle, hisz el tudnak kapni egy küldöncöt. Igaz, hogy ebben az ügyben - tudtommal - senki nem tett feljelentést, de ők ezt érzik az összes közül a legfontosabbnak” – kommentált a politikus.

Juhász még január végén számolt be a megkeresésről, és a közvetítőnek akkor azt üzente az interneten keresztül, „olcsón” megoldható a dolog, mert lemondhatna Szentgyörgyvölgyi Péter, Polt Péter legfőbb ügyész megindíthatná a nyomozást az ingatlanügyekben, Rogán Antal pedig lemondhatna országgyűlési mentelmi jogáról. Míg a rendőrség tehát hivatalból buzgón dolgozik, Juhász maffiavádas feljelentéséről annyit tudunk, hogy azt már egy hónapja vizsgálja a Nemzeti Nyomozó feljelentés-kiegészítés keretében.

Szerző

Zavargásokkal tarkított Európa Liga

Publikálás dátuma
2015.02.19. 23:59
Fotó: Europress/Getty Images/Paolo Bruno

A labdarúgó Európa Liga egyenes kieséses szakasza szinte el sem kezdődött, de máris balhéktól volt hangos a második számú kupasorozata. Randalírozó holland szurkolók szállták meg az olasz fővárost a Roma-Feyenoord mérkőzést megelőzően. 33 drukkert őrizetbe vettek, és legalább három szurkoló és kilenc rendőr, valamint egy fotós megsérült a Feyenoord szimpatizánsai és a hatóságok majdnem egy napon át tartó erőpróbájában. A kevésbé heves találkozón döntetlen született. Az Olimpiakosz kikapott az ukrán Dnyiprótól. A görögöknél Megyeri Balázs nem lépett pályára. A Dzsudzsák Balázzsal felálló Dinamo Moszkva döntetlent játszott a belga Anderlechttel. A magyar válogatott csapatkapitányát a 70. percben lecserélték. Gulácsi Pétert a kezdőbe nevező Salzburg vereséget szenvedett a Villarrealtól.

Eredmények

Young Boys-Everton 1-4

Torino-Athletic Bilbao 2-2

Wolfsburg-Sporting 2-0

Aalborg-FC Bruges 1-3

Dnyipro-Olimpiakosz 2-0

Trabzonspor-Napoli 0-4

Roma-Feyenoord 1-1

PSV-Zenit 0-1

Sevilla-Mönchengladbach 1-0

Ajax-Legia Warszawa 1-0

Anderlecht-Dinamo Moszkva 0-0

Villarreal-Salzburg 2-1

Guingamp-Dinamo Kijev 2-1

Liverpool-Besiktas 1-0

Tottenham-Fiorentina 1-1

Celtic-Internazionale 3-3

Féltékenységből szúrta le hússzor feleségét

Emberölés kísérlete miatt 17 év szabadságvesztésre ítélte első fokon a Zalaegerszegi Törvényszék azt a zalai férfit, aki több késszúrással súlyosan megsebesítette feleségét, majd magával is végezni akart - tájékoztatott a törvényszék csütörtökön.

A férfi és a felesége 2003. óta élt házasságban, de a férj gyakran féltékenykedett, hajlamos volt a tulajdonaként kezelni az asszonyt. A feleség tavaly májusában közölte a férjével, hogy nem akar tovább vele élni. A vádlott meg akarta bünteti az asszonyt, ezért júniusban levelet címzett közös gyermeküknek, és bocsánatot kért tőle jövőbeli tetteiért. A gyermeket ezután a testvéréhez küldte éjszakára, és míg a felesége aludt, bement hozzá, felébresztette, majd egy övvel fojtogatni kezdte. A nő menekülni próbált, de a férje csaknem 20 sebet ejtett rajta a késével, majd többször magát is mellkason szúrta.

A segélykiáltásokra a szomszéd hívta a rendőröket, akiknek a férj azt mondta - és később a bíróságon is ezt állította -, hogy a felesége szúrta meg őt. A törvényszék megállapítása szerint a férfi különös kegyetlenséggel, előre eltervezetten vitte véghez tettét, amivel maradandó egészségkárosodást okozott az asszonynak. Emberölés bűntettének kísérlete miatt első fokon 17 év fegyházbüntetésre ítélte a férjet - akinek fenntartotta előzetes letartóztatását -, de a döntés nem jogerős, mert a vádlott és a védője fellebbezett.

Szerző