Már az áramot is lopják Kemecsén

Publikálás dátuma
2015.02.20. 15:23
Illusztráció: Thinkstock
Harmincnégy áramtolvaj bukott le Kemecsén - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken.

Fehérvári Marietta elmondta, hogy a rendőrség és az E-ON Zrt. munkatársai kedden közös ellenőrzést tartottak a Nyíregyházával szomszédos kisvárosban az áramlopások felderítésére. Összesen 34 ingatlanon találtak illegális árambekötést, s észleltek felhasználást, amelyeket a szolgáltató cég szakemberei megszüntettek.

Az érintett tulajdonosok ellen 33 esetben a rendőrség szabálysértési eljárást indított, míg egy elkövető ellen büntető feljelentést tett. Az áramlopással okozott kár mértékét még vizsgálják a szakértők. A sajtóreferens megemlítette azt is, hogy az illegális, szakszerűtlen bekötésekkel az áramtolvajok a lopás mellett életveszélyes helyzeteket is teremtettek a vezetékek környezetében.

Szerző

Kicsit megrúgta, megütötte - Bántalmazó rendőröket ítéltek el

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a két rendőrt, aki a vád szerint bántalmazott egy férfit a szigetszentmiklósi kapitányság épületében 2010. június 1-jén. Az ítélet nem jogerős.

Társtettesként elkövetett kényszervallatás és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Katonáné Gombos Ilona bíró vezette tanács az elsőrendű vádlott rendőrhadnagyot, és egy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság a másodrendű vádlott törzszászlóst bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett kényszervallatás bűntettében, és öt hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság mindkét férfit előzetes mentesítésben részesítette. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeznek.

A vádlottak 2010. június 1-jén a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság épületében gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, akit a kihallgatás során bántalmaztak, az elsőrendű vádlott több alkalommal belerúgott a férfiba és megütötte. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két rendőr ellen. A vádlottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Az ítélet indoklásakor a bírónő elmondta, hogy enyhítő körülményként vették figyelembe az idő múlását, valamint hogy kedvező parancsnoki jellemzést kaptak a vádlottakról, súlyosító körülmény volt a társtettesként elkövetés. Az ügyben 2012 októberében már született elsőfokú ítélet, amelyet azonban eljárási hiba miatt hatályon kívül helyeztek.

Szerző

Cipő nélkül gyalogolt a hajnali fagyban a zavarodott bácsi (fotók)

Publikálás dátuma
2015.02.20. 12:34

Egy rendőr őrnagy ma kora reggel, miközben gépkocsijával a 35-ös számú főúton Debrecen irányába tartott Hajdúböszörmény felől, a  Debrecen-Józsa előtti útszakaszon észrevette, amint az út mellett egy idős férfi gyalogol kabát és cipő nélkül, nyakában egy kockás pléddel.

A szolgálatba tartó hajdú-bihari rendőr azonnal a bácsi segítségére sietett. Riasztotta a megyei rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási Központját, amelynek munkatársai értesítették az Országos Mentőszolgálatot.

Az idős férfi nem tudta, hogy hol van, összefüggéstelenül beszélt. A rendőr őrnagy a szolgálati kabátját is ráterítette a szemmel láthatólag átfagyott emberre, majd beültette őt a közben a helyszínre érkező debreceni rendőrök szolgálati gépjárművébe.

A járőrök megállapították, hogy a 79 éves férfi a közelben, Debrecen-Józsán lakik, feltételezhetően eltévedt. A mentőszolgálat munkatársai a bácsit további ellátása céljából kórházba vitték.

Szerző