Előfizetés

Kaszinózna? Andy Vajna ingyenzsetont osztogat

Publikálás dátuma
2015.02.20. 17:23
Illusztráció/Thinkstock
Hatalmas sor kígyózott Józsefvárosban a Las Vegas Casino előtt, ahol Andy Vajna filmipari kormánybiztos egyik kaszinójában ötezer forint értékű ingyenzsetonnal csábítják a kínai újév alkalmából a szerencselovagokat - írja az Origó. Az emberek megrohamozták a kaszinót, sokan kordonok közt álltak sorban.

Főleg az idősebb korosztály csapott le a lehetőségre, ők vannak többségben. Az Origó tudósítása szerint a rulettasztalnál próbáltak szerencsét a legtöbben. A játékosok az ötezres zsetont csak pénteken használhatják fel.

Nem csak a szerencsejátékosok szállták meg mostanában az Andy-kaszinókat, hanem a rendőrség is, ugyanis január 22-én bombariadó volt a Corvin sétányon lévő kaszinóban. A rendőrség tűzszerészei a Budapest VIII. kerületében található épületben nem találtak sem robbanó anyagot, sem robbantásra alkalmas eszközt.

Korábban a vg.hu információi alapján írtuk, hogy a negyedik Vajna-érdekeltségű kaszinó is megnyílt az óbudai Eurocenterben. Az új Vajna-kaszinóval már összesen 660 játékautomata van a négy fővárosi kaszinóban, hamarosan pedig újra kinyit a Tropicana kaszinó is, így biztosan elérik majd a 800 darabos gépszámot.

 

Az MSZP vizsgálatot követel Kubatov "fiatal gerillái" ügyében

Az MSZP arra szólítja fel Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának "fiatal gerillái" ügyében.

Márton Roland, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, a Fidesz több százezer választó adatával élhetett vissza, "alvilági módszerekkel csalhatta össze a parlamenti többséget". A Fidesz Kubatov Gábor vezetésével fiatal embereket vett rá arra, hogy csoportosan és szervezetten csapják be a magyar embereket - fogalmazott. Megjegyezte, a fiatalok nem csak a Fidesz-szavazókról gyűjtöttek adatokat, hanem azokról is, akik nem szimpatizálnak a Fidesszel, vagy bizonytalanok.

A szocialista politikus szerint visszaélések történhettek Gyöngyösön, Miskolcon, Budapesten. "Kubatov Gábor csapatai" most Veszprémben és környékén igyekeznek összegyűjteni az ott élők adatait - jelentette ki. Márton Roland szerint a Fidesz ezzel saját jelöltjét Némedi Lajost, a most vasárnapi veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választás fideszes jelöltjét hozza nehéz helyzetbe. Hozzátette, vissza kell lépnie Némedi Lajosnak, mert nem fogadhatja el "egy bűnös, arcátlan módszerekkel dolgozó csapat" segítségét.

Az MSZP-alelnök azt kérte a választóktól, ha Némedi Lajos mégis elindul, akkor ne szavazzanak rá, mert azzal a törvénytelenségre és a hatalom maffiamódszerekkel történő megszerzésére ütik rá a pecsétet. Az alelnök felszólította a rendőrséget arra, hogy fokozott figyelemmel kísérje a vasárnapi választást, és a törvénytelenségekre azonnal csapjon le.

Kérdésre válaszolva Márton Roland azt mondta, ők is tapasztaltak hasonló eseményekre utaló jeleket a tavalyi választások idején, de bizonyítékuk nem volt. Hozzátette: a veszprémi választás kapcsán még nincs hasonló visszaélésre bizonyítékuk. A 444.hu pénteken azt írta, hogy egy fiatalokból álló csapat dolgozik Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója felügyelete alatt. A hírportálnak egy név nélkül nyilatkozó fiatal azt állította, a Szabad Európa Csapatnak - amelynek tagja volt - a tavalyi választások alatt sokszor törvénytelenül kellett adatokat gyűjtenie a választópolgárokról.

Őt indítja az LMP Tapolcán - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.02.20. 16:38
MTI Fotó: Nagy Lajos
Sallee Barbara humánökológus, oktató, tanácsadó az LMP országgyűlési képviselőjelöltje az áprilisi időközi választáson - jelentette be a párt társelnöke pénteki tapolcai sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett emlékeztetett: miként a veszprémi időközi választáson, úgy a tapolcain is az a céljuk, hogy olyan alkalmas civil jelölt mögé sorakozzanak fel az ellenzéki pártok, aki a lehető legtöbb embert tudja megszólítani a választók közül. Ilyen embernek ismerték meg Sallee Barbarát, ezért őt ajánlották az ellenzéki pártoknak, de most is "kosarat kaptak" - fogalmazott.

Szél Bernadett közölte: "ettől a perctől kezdve nekünk egy feladatunk maradt: megmutatni az embereknek, hogy van egy párt Magyarországon, amelyik értük dolgozik, elutasítja a korrupciót és a kivételezés minden formáját és amelyik reális programmal könnyebbé teszi a mindennapokat". Az LMP társelnöke szerint irányváltásra van szükség Magyarországon, "az ország nem bírja már kifizetni egy újabb oligarchacsoport felépítését". - A kormánynak nincs válasza a valódi problémákra, a szegénység pedig egyre inkább nő - sorolta, majd megjegyezte: az LMP most is azok képviseletére vállalkozik, akik tisztességes munkával szeretnének boldogulni.

MTI Fotó: Nagy Lajos

MTI Fotó: Nagy Lajos

Az LMP tapolcai jelöltje, Sallee Barbara humánökológus, oktató, tanácsadó. Zalaegerszegen született, több mint 25 évet töltött Svájcban. Férjével 2007-ben költözött haza, 2010 és 2014 közt a választókerületben levő Hegymagas község független polgármestere volt. Elmondása szerint a táj- és természetvédelemért, az oktatásért, a helyi szolgáltatásokért, az életminőség javításáért és a vidék valós- és hosszú távú fejlődéséért tevékenykedik. A térség legnagyobb problémájaként Sallee Barbara az elnéptelenedést jelölte meg. Azt mondta: "olyan országot kell teremtenünk, ahol a falvakból nem kell a városokba, a városokból Budapestre, Budapestről pedig külföldre költözni". Ezt a láncot az elején akasztaná meg, amihez véleménye szerint munkahelyteremtésre van szükség.

Veszprém megye 3-as számú (tapolcai) országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A választást április 12-én tartják meg. A voksolás hatvan település választópolgárait érinti: szavazhatnak Ábrahámhegy, Ajka, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Balatonederics, Balatonrendes, Bazsi, Bodorfa, Csabrendek, Dabronc, Gógánfa, Gyepükaján, Gyulakeszi, Halimba, Hegyesd, Hegymagas, Hetyefő, Hosztót, Kapolcs, Káptalanfa, Káptalantóti, Kékkút, Kisapáti, Kővágóörs, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Megyer, Mindszentkálla, Monostorapáti, Nagyvázsony, Nemesgulács, Nemeshany, Nemesvita, Nyirád, Öcs, Pula, Pusztamiske, Raposka, Révfülöp, Rigács, Salföld, Sáska, Sümeg, Sümegprága, Szentbékkálla, Szentimrefalva, Szigliget, Szőc, Taliándörögd, Tapolca, Ukk, Uzsa, Veszprémgalsa, Vigántpetend, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Zalahaláp, Zalameggyes, Zalaszegvár választói.