Gázolt a vonat Monoron

Gázolás miatt lassabban járnak a vonatok a Budapest-Szolnok vonalon vasárnap délelőtt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tájékoztatás szerint a monori vasútállomáson gázolt halálra egy embert az egyik szerelvény. Az elhunytat a monori hivatásos tűzoltók emelik ki a vonat alól.
A helyszínelési és mentési munkálatok ideje alatt a vonalon csökkentett sebességgel haladnak a vonatok. Az érintett szerelvény kétszázharminc utasáért mentesítő járat indult a helyszínre - közölte az OKF.

Szerző

Házi dohányüzem működött Cegléden

Publikálás dátuma
2015.02.22. 09:50
FOTÓ: NAV
Nyíregyházán vásárolt dohánylevelet töltött házilag, eredeti magyar adójeggyel ellátott gyári csomagolású cigarettás zacskókba az a férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei füleltek le Cegléden.

A NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzést tartottak Cegléden egy magánszemélynél, ahol több mint 10 kilogramm fogyasztási dohányt és szárított dohánylevelet találtak gyári csomagolású Sopianae-s és üres nejlon zacskókban.

Az ellenőrzéskor derült ki, hogy a férfi a nyíregyházi piacon megvásárolt dohánylevelet az otthonában feldolgozta. Az ismerőseitől gyűjtött gyári csomagolású zacskók alját óvatosan szétvágta és úgy töltötte be a dohányt, hogy azokon az adójegy sértetlen maradjon. A megtöltött zacskókon a szétvágott részt pillanatragasztóval visszaragasztotta, így azok külsőleg sértetlennek tűntek.

A pénzügyőrök a 10 kilogramm fogyasztási dohányt lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Adózatlan dohánytermék birtoklása miatt közel 300 ezer forint bírság kiszabása várható.

Szerző
Témák
dohány NAV

Újra jár a vonat Füzesabony és Eger között

Megjavították a leszakadt felsővezetéket a maklári vasútállomáson, így szombaton dél után nem sokkal megindult a vonatközlekedés Füzesabony és Eger között - közölte a Mávinform.

A maklári állomáson szombaton reggel szakadt le a felsővezeték. A helyreállítás idején vonatpótló buszok közlekedtek Füzesabony és Eger között.
A vasúttársaság közleménye szerint az eredeti menetrend kora délután állhat helyre.

Szerző