Előfizetés

A balzsamozott cigit is kiszagolták a rendőrkutyák

Keresőkutyát megtévesztő, balzsamszerű anyaggal bekent cigarettát akart becsempészni az országba Záhonynál egy ukrán állampolgár - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának rendészeti osztályvezetője, sajtóreferense kedden.

Dávid Zoltán elmondta, hogy a pénzügyőrök ellenőrizték az ukrán rendszámú gépkocsit és sofőrjét a határállomáson, és ekkor találtak rá az autóban az 570 ezer forint értékű dohányárura.

A dobozonként csomagolt, a dohány keresésére kiképzett kutyák szaglását megzavaró, erős illatú, balzsamszerű anyaggal bekent cigaretta az ajtókárpitok és a műszerfal mögött, valamint az üzemanyagtartályban kialakított rejtekhelyekről kerültek elő.

A pénzügyőrök a 759 doboz különféle márkájú külföldi cigarettát és a gépkocsit lefoglalták, az ukrán állampolgárt pedig költségvetési csalás miatt feljelentették.

4,5 kiló kokaint fogtak Ferihegyen - Videó

Publikálás dátuma
2015.03.03. 10:50
Illusztráció: Thinkstock
Csaknem négy és fél kilogramm kokaint próbált kézipoggyászában Magyarországra csempészni egy spanyol férfi a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője kedden.

Suller György Attila közölte: a spanyol állampolgárságú férfi Dél-Amerikából, Dubaj érintésével érkezett Budapestre, és a vámmentes folyosón akarta elhagyni a repteret. A pénzügyőrök azonban megvizsgálták kézipoggyászát, és az oldalfalában fehér port tartalmazó, ragasztóval rögzített csomagokat találtak. Az anyagról a helyszínen elvégzett gyorsteszt alapján kiderült, hogy kokain.

A csempészárut a pénzügyőrök lefoglalták, a gyanúsítottat átadták a rendőrségnek, és feljelentést tettek kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt. Az összesen 4366,4 grammnyi drog feketepiaci értéke meghaladja a 65,5 millió forintot - közölte a szóvivő.

Az idén ez már a harmadik eset volt, amikor Dél-Amerikából, Dubaj érintésével próbáltak meg nagyobb mennyiségű kokaint becsempészni Magyarországra. Január 10-én egy portugál férfi és egy nő 110 millió forint értékű kokaint próbált Magyarországra csempészni. Ők Brazíliából, Dubaj érintésével érkeztek Budapestre, és a kábítószert hajfestékes tasakokba csomagolva akarták behozni az országba. Január 14-én hasonló módszerrel, ugyanazon az útvonalon akart 200 millió forint értékű kokaint Magyarországra csempészni egy olasz férfi.

Halálos gázolás: megint vonatkéséssel indult a nap

A Budapest-Szolnok vonalon 15-20 percet késnek a szerelvények kedd délelőtt, mert Maglód és Gyömrő között a vonat halálra gázolt egy embert - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre közölte: az érintett, Szolnokra közlekedő személyvonatnak mintegy másfél órát kell várakoznia a hatósági helyszínelés befejezéséig, ezért azon a szakaszon a szerelvények csak egy vágányon közlekedhetnek.