Három hír

Három hírre szeretnék reagálni. Az első az M1 új műsorszerkezetéről szól. Én egy műsort hiányolok a felsorolásból: a "Két perc gyűlöletet". Akik még mindig hisznek a Fidesznek és bíznak a vezetőkben, ebben a műsorban kedvükre gyurcsányozhatnának, bajnaizhatnának, elmútnyócévezhetnének, komcsizhatnának, vagyis szidhatnák a régi rendszert és a jelenlegi ellenzéket, illetve azokat, akik nem értenek egyet a kormánnyal.

A másik hír arról szól, hogy Tóbiás József, az MSZP elnöke bejelentette, hogy Tapolcán Pad Ferenc lesz az ellenzéki jelölt. Véleményem szerint az MSZP jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy ilyen bejelentéseket tegyen. De még ha a helyzete meg is engedné, demokratikus párt akkor sem mond ilyet. Helyette azt kellett volna mondaniuk: "Az MSZP azt javasolja, hogy Tapolcán Pad Ferenc legyen a közös ellenzéki jelölt ezért meg ezért meg ezért. Kérjük a többi ellenzéki pártot, hogy támogassák." És akkor a többi ellenzéki párt megfontolja a javaslatot, és végül talán el is fogadja Pad személyét. Egy ilyen bejelentés viszont jelentősen csökkent(het)i ennek esélyét.

A harmadik hírt én az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hallottam: a legújabb módosító javaslat szerint azok, akik vasárnap is dolgozhatnak 100 százalék helyett 0 százalék bérpótlékot kapnának, mert a vasárnapi munkavégzés is "normál" munkának minősülne. Szerintem egy lépéssel tovább kéne menni, és a dolgozók fizetésének egy adott részét egyenesen utalják át Orbán személyes számlájára, mintegy kifejezendő a hálájukat, amiért továbbra is dolgozhatnak.