1,6 milliárdos csalássorozat - 400 becsapott ügyfél

Több mint 1,6 milliárd forint összegű csalással gyanúsította meg a rendőrség az egyik nyíregyházi kft. cégvezetőjét és adminisztrátorát - olvasható a rendőrségi honlapján.

A police.hu oldalon szerdán a Zsaru Magazinra hivatkozva megjelentek szerint a kft. ügyvezetője rövid lejáratú befektetést ígért ügyfeleinek, akiknek azt állította, hogy arany vásárlásából és eladásából három hónap után 15-40 százalékos hozamot kapnak a pénzükre.

A kft. összesen 663 befektetőtől gyűjtött be pénzt, több mint 2,5 milliárd forintot, s a piramisszerű csalássorozat alatt 400 ügyfél soha nem látott viszont egyetlen forintot sem a pénzéből, a kár összege 1,664 milliárd forint.

A cégvezető, egy 30 éves férfi, 2013 novembere óta előzetes letartóztatásban van, míg az adminisztrátor, egy 30 éves nő, aki a pénzek utalásával vett rész az ügyletekben, mint bűnsegéd, szabadlábon védekezhet.

A tájékoztatás alapján a cég, amely valójában semmilyen pénzügyi tevékenységet nem végzett, jó menő vállalkozás látszatát keltette, irodákat bérelt Budapesten, Debrecenben, Tiszaújvárosban, Nyíregyházán, sőt a romániai Szatmárnémetiben is.

A cégvezető nagy értékű bérelt autókkal közlekedett, neves emberekre hivatkozott, akikkel persze semmiféle kapcsolata nem volt. Még az egyik ország vezetőjének a nevével is visszaélt, hogy bizalmat keltsen a befektetőkben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya a befejeződött nyomozás 18 ezer oldalas iratanyagát vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. A gyanúsítottak nevéhez köthető bankszámlákon pedig több tízmillió forintot zároltak, illetve nagy értékű vagyontárgyakat foglaltak le.

Szerző

Ismét járható az 51-es főút

A helyszínelés után megnyitották a forgalom előtt az 51-es főutat Taksonynál, ahol szerda reggel halálos baleset történt - közölte a honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban elmondta, hogy a település külterületén kamionnal ütközött egy személyautó, amelynek a sofőrje a baleset következtében a helyszínen meghalt. A középkorú férfi holttestét a dabasi tűzoltók emelték ki a roncsból. Az utat órákra lezárták, a forgalmat elterelték - tette hozzá Csámpai Attila. 

Szerző

Brutálisan meggyilkolta cellatársát egy férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki a márianosztrai börtönben nyakon szúrta egy zárkatársát 2012 őszén.

A táblabíróság emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a vádlottat. A Szegedi Ítélőtáblának az ügyben kirendelés folytán eljáró bírái kimondták, az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfi legkorábban 25 év után bocsátható szabadon.

A jelenleg 25 éves, korábban többször elítélt vádlott a bűncselekmény idején 11 év 7 hónapos büntetését töltötte. 2012. október 6-án egy zárkában volt a sértettel, valamint kilenc másik fogvatartottal. A vádlott délelőtt egy madzaggal egy - a börtönökben gyakorta drogként használt - gyógyszert húzott fel az udvarról. Abból a vádlott és a sértett is fogyasztott, majd kártyázni kezdtek. Délután fél hat körül a két férfi játék közben összeszólalkozott, a vádlott ököllel többször arcon ütötte a sértettet, majd elővette az ágyban tartott, nyolc centiméteres pengéjű, a börtönökben rendszeresített - ám megélezett - kést, és azzal nyakon szúrta a sértettet.

A vádlottat két zárkatársa fogta le, és egyikük elvette tőle a kést. A zajra a fegyőrök bementek a zárkába, a sértettet először az egészségügyi körletbe, majd kórházba szállították, ahol a férfit megműtötték. A szakértők szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt. A vádlottat a fegyőrök elkülönítették, de az dühöngeni kezdett, tört-zúzott a zárkában, megbilincselt kezével eltörte a mosdókagylót, majd annak egy darabjával fenyegetőzött. A férfi az elsőfokú tárgyalás után írásban beismerő vallomást tett, az utolsó szó jogán pedig közölte, megbánta a történteket.

Szerző