Forinthitelek - Nincs döntés az Erste ügyében

Publikálás dátuma
2015.03.06. 14:36
FOTÓ: Népszava
Március 19-re halasztotta a másodfokú határozat kihirdetését az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított forintalapú szerződésekkel kapcsolatos perében a Fővárosi Ítélőtábla pénteken.

Az ítélőtábla elutasította a felperes hitelintézet arra vonatkozó kérelmét, hogy a bíróság kezdeményezzen előzetes döntéshozatali eljárást az Európai Unió bíróságánál és forduljon az Alkotmánybírósághoz, továbbá elutasította a per felfüggesztésére irányuló kezdeményezését is. Az Erste keresetében a tételesen meghatározott forintalapú fogyasztói kölcsönszerződésekben alkalmazott általános szerződési feltételek tisztességességének a megállapítását kérte.

Szerző

Orbán: szabad a kormány keze

A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül működni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén.

Elmondta, meghozták azokat a szabályokat, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarországon minden politikai szereplő, minden politikai párt az államtól érkező forrásokból el tudja végezni a munkáját két választás között, és a választásokkor is. A kormányfő a Gazdasági évnyitó című gazdaságpolitikai fórumon az új párttörvényt, az új finanszírozási törvényt, az új frakciótörvényt és az alapítványokra vonatkozó új szabályozást hozta példaként.

Kijelentette: a politikai átalakításoknak köszönhetően a kormány keze szabad ahhoz, hogy jó gazdasági döntéseket hozzon. A magyar politika immár képes önállóan, minden gazdasági érdekcsoporttól függetlenül, csak a közjót és a gazdaság érdekét szem előtt tartó gazdaságpolitikát folytatni – tette hozzá.

Szerző

Lakóépületbe rohant egy kamion a 49-esen, teljes útzár!

Lakóépületnek, kerítésnek és telefonoszlopnak csapódott egy kamion péntek délelőtt a 49-es főút vajai szakaszán, az utat teljes szélességében lezárták - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dóka Imre elmondta: a balesetben nem sérült meg senki, és a ház nem rongálódott meg olyan mértékben, hogy bárkit ki kellett volna telepíteni. A balesethez a baktalórántházi és a mátészalkai tűzoltókat riasztották; Nyíregyházáról egy daru segíti a műszaki mentést.

Szerző