Egy kamionnyi hamis sportcipőt találtak

Publikálás dátuma
2015.03.12. 10:23
FOTÓ: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Rajkánál állítottak meg egy kamiont, amely Szlovákiából hamis lábbeliket szállított volna 67 millió forint értékben egy budapesti címre. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Rajkánál ellenőriztek egy magyar rendszámú teherautót, amely a fuvarlevél szerint Szlovákiából szállított 17 ezer pár lábbelit Budapestre. A jármű rakterében talált, vászonból készült sportcipőkről a pénzügyőrök feltételezték, hogy azok nem eredetiek, ezért szakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakértői vélemény alapján a cipőrakomány a Converse védett márkajelzés ismertető jegyeit hordozza, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak, így azok alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A NAV pénzügyőrei az összesen 13 ezer darab, mintegy 67 millió forint értékű hamis cipőt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szerző

Gyilkosság Pocsajban

Megöltek egy 22 éves nőt, a rendőrök Pocsaj belterületén szerdán este fél nyolc körül egy személygépkocsiban találtak rá a holttestre - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 

A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta. A rendőrök a gépkocsi közelében elfogták és előállították M. Sándor helyi lakost, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 45 éves férfi ellen.

Szerző

Kiemelték a holttesteket az argentin baleset után

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt eljárást indított kedden a párizsi ügyészség a TF1 túlélő-show műsorának argentínai forgatása közben bekövetkezett helikopter-baleset miatt, amelyben tíz ember vesztette életét, köztük három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó - közölték igazságügyi források.

A produkció által bérelt két helikopter a levegőben összeütközhetett, a szerencsétlenséget senki sem élte túl. A tragédiában nyolc francia, - a három sportolón kívül a televíziós stáb öt tagja -, valamint a helikoptereket vezető két helyi pilóta vesztette életét.

Francia állampolgárok külföldi halála esetén a párizsi vádhatóság automatikusan eljárást indít a tragédia körülményeinek kivizsgálására. A nemzetközi jogsegélykérés keretében a francia légi közlekedés csendőrség szakértői utaznak a baleset helyszínére.

Kedden éjszaka kiemelték a holttesteket a roncsok közül a Buenos Airestől 1100 kilométerre található helyszínen. Az argentin polgári légi közlekedés szakértői a teljesen szétroncsolódott helikopterek maradványai között megkezdték a helyszíni vizsgálatokat annak kiderítésére, hogy a két gép hogyan ütközhetett össze a levegőben.

A Dropped augusztusban ment volna adásban, de a forgatás "természetesen" félbeszakadt, s a mintegy 80 fős stábot hazaszállítják Franciaországba - közölte a produkciós iroda, amely több népszerű valóságshow- és kalandműsort gyárt francia televíziók számára. A produkciós iroda nem közölt újabb dátumot sem a forgatás folytatására, sem a műsor sugárzására.

Szerző
Frissítve: 2015.03.11. 21:59