Előfizetés

Ketten szörnyethaltak a frontális ütközésben - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.13. 15:04
MTI Fotó: Bugány János
Ketten meghaltak egy frontális ütközésben a 32-es úton, Szolnok határában – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken. Pásztorné Kovács Ágnes elmondta: két személyautó karambolozott a főút 67. kilométerénél, még tisztázatlan okból. A balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették.

A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszínelést, a forgalmat mindkét irányból Abony felé terelik el. 

MTI Fotó: Bugány János

MTI Fotó: Bugány János

 

Szerb embercsempészeket ítéltek el Szegeden

Három szerb embercsempészt ítélt gyorsított eljárásban egy-egy év, illetve tizenegy hónap végrehajtandó börtönbüntetésre a Szegedi Járásbíróság.

A szabadságvesztés mellett a bíróság a három férfit öt évre kiutasította Magyarország területéről.
Az ítélet szerint a három szerb sofőr tizenegy szír állampolgárt vett fel járművével Röszkén, a szerb-magyar határ közelében azért, hogy őket Bécsbe szállítsa. A három vádlott által vezetett, konvojban haladó személygépkocsikat a rendőrök megállították.
A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be enyhítés érdekében, így a döntés nem emelkedett jogerőre.

Betonacéllal csaltak 400 milliót

Több mint négyszázmillió forint kárt okozott egy betonacél-szereléssel és -értékesítéssel foglalkozó nógrádi bűnszervezet; az ügyben 13 gyanúsítottat hallgattak ki, és százmillió forint értékben zárolták az elkövetők vagyonát - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Kovács Dorina elmondta: a Nógrád megyei elkövetők az Európai Unió területéről betonacélt vásároltak, majd azt - papíron - magyar cégekből álló számlaláncolaton keresztül átfuttatva szintén az elkövetői körhöz tartozó Pest megyei betonacél-szereléssel és -értékesítéssel foglalkozó cégnek adták el.
Hozzátette: az áru valójában Lengyelországból, Szlovákiából és Ausztriából egyenesen a dunakeszi megmunkáló, értékesítő céghez érkezett.

A sajtóreferens kitért rá: mivel ez a cég sok építőipari kivitelezési munkát végzett, különösen jól jött nekik az olcsón beszerzett betonacél. Ráadásul a fiktív számlás vásárlás után még az áfát is visszaigényelték. Az eddigi számítások szerint a költségvetésnek okozott kár mintegy 420 millió forint.

A bűnszervezet egyik vezetőjének kihallgatása utáni orvosi vizsgálaton kábítószer származékot mutattak ki a véréből, így a pénzügyi nyomozók feljelentése alapján a rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt nyomozást rendelt el. Szintén ettől a férfitől előkerült egy kulcs is, ami egy családtagnál lefoglalt széfhez tartozott. A széf több mint 50 millió forintot rejtett.

Kovács Dorina közölte: a pénzügyi nyomozók 13 gyanúsítottat hallgattak ki üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt. A bűnszervezet három férfi tagja előzetes letartóztatásba, két férfi házi őrizetbe került, egy nő pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll. Tettük miatt tízéves szabadságveszést is kaphatnak.
Az akcióban negyven helyszínen, Nógrád, Heves és Pest megyében 150 pénzügyi nyomozó és pénzügyőr járőr vett részt. Az okozott kár megtérülése érdekében több mint hatvanmillió forint készpénzt, valamint három, összesen negyvenmillió forint értékű autót is lefoglaltak.