Balhé a ringen kívül

Publikálás dátuma
2015.03.14. 06:50
Sergej Kovaljev/Getty Images
A profi boksz egyik legújabbkori klasszisa, a WBA, IBF és a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Sergej Kovalev (26-0-1, 23 KO) nagy fába vágta ismét a fejszéjét. Bernard Hopkins legyőzését követően most a súlycsoport korábbi WBC-világbajnokának, Jean Pascalnak (29-2-1, 17 KO) az otthonában lép fel. A két ütőgép igencsak nagy verést ígér a másik számára a kanadai gálán, sőt, már az utolsó közös sajtótájékoztatón is összeakaszkodtak.

A szokásos farkasszemes zárókép végén Pascal le akarta venni az orosz bunyós sapkáját, mire Kovalev egyszerűen ellökte a kanadait. Ám mielőtt nagyobb csata kezdődhetett volna, a segédek azonnal a két bunyós közé ugrottak. Egy tény, mindketten roppant magabiztosak, hisznek a saját sikerükben.

„A szombati napon a félnehézsúly két legjobbja méri össze az erejét. Pascal kemény bokszoló, de le fogom tesztelni, mennyire erős. Számomra ez egy fontos mérkõzés, hiszen újabb nagy lépést jelent a karrierem szempontjából. Nyerni akarok és fogok is” – jelentette ki Kovalev.

Pascal sem szerénykedett sokat.

„Nem vagyok birka, én a farkas vagyok. Kovalev nem lesz képes ugyanazt nyújtani ellenem, mint korábban másokkal szemben. Engem senki nem vehet könnyedén. Tizenkét látványos menetet tervezek és úgy gondolom, az utolsó 15 másodpercben fogom kiütni a srácot” fogalmazta meg céljait a kanadai.

A magyar bokszbarátok sem maradnak gála nélkül, ugyanis a Ferobox ezúttal Szellő Imrére és Bedák Zsoltra építve Cegléden szerezhet sok hívet a sportágnak.

„Természetesen magyar sikereket várok, teltház előtt. Cegléd egyik legismertebb szülöttje, Szellő Imre vívja a főmérkőzést, de Bedák Zsolt, Baranyi Richárd és Bogdán Zsolt küzdelmeire is nagy az érdeklődés. Szellő ellenfele, Shalva Jomardashvili már Erdei Zsolt ellen bizonyította, hogy nem ijedős, és képes beleállni egy tíz menetes küzdelembe. A grúz kivált egy egyszeri magyar licencet is, hogy a magyar nemzetközi bajnoki övért is meccselhessen. Bár Imre súlyilag még nem ért be a nemzetközi cirkálósúlyú mezőnyhöz, viszont egyáltalán nem lennék meglepve, ha a mérkőzés középső szakaszában egy-két leütés után ”végezne” Jomardashvilivel” – közölte Rácz Félix menedzser.

Mindkét gálát a televízió képernyője előtt is nyomon lehet követni. Ceglédről a Duna TV, míg a Kovalev-Pascal csúcstalálkozót a Sport1 közvetíti élőben.

Szerző

Labdarúgó NB I - Pécs behozta a lemaradást

A Pécs kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A hazai csapat - amely még nem kapott ki saját közönsége előtt a mostani bajnokságban - idei három mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, a vendégegyüttes viszont két győzelemmel kezdte az évet, és ezúttal is pontot szerzett.
        
Diósgyőri VTK - PMFC-Matias 2-2 (2-1)

Diósgyőr, 3000 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Bacsa (29.), Marjanovic (31.), illetve Makriev (42.), Rácz (74.)

sárga lap: Szalai (33.), Husic (84.), Okuka (89.), illetve Manjrekar (33.), Weitzer (54.), Nagy J. (88.) 

DVTK:
Antal - Okuka, Szalai, Németh M., Husic - Marjanovic, Koman (Gosztonyi, a szünetben), Kristic, Barczi (Egerszegi, 72.) - Grumic, Bacsa (Griffiths, 67.)

PMFC:

Poleksic - Nagy J., Ojdanic, Romic, Uzoma - Pauljevic, Márkvárt, Manjrekar, Weitzer (Fröhlich, 71.), Szatmári (Rácz, 53.) - Makriev (Horváth A., 91.)

Mintegy fél óráig nem forogtak veszélyben a kapuk, a mezőnyben folyt a játék némi hazai fölénnyel. Aztán a DVTK két perc alatt kétgólos előnyre tett szert, a vendégek azonban nem zuhantak össze, előbb helyzetet dolgoztak ki, majd szépíteniük is sikerült a szünet előtt.

Fordulás után valamivel aktívabbá vált a Pécs, de a Diósgyőrnek is akadtak helyzetei. Sok hibával tarkított hullámzó játékot láthatott a közönség, aztán a vendégcsapat egyet értékesített a helyzeteiből, ezzel egyenlített, és összességében megérdemelten szerzett egy pontot.

Szerző

Csányi Sándor maradhat az MLSZ élén

Publikálás dátuma
2015.03.13. 15:17
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
Újra jelölteti magát a posztot 2010 óta betöltő Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének.

 "Jó úton járunk, nagyszerű folyamatokat indítottunk el, ezeket jó lenne folytatni, szeretném látni a munka végeredményét, és amikor hazai és külföldi kollégáim biztatására vállaltam, hogy az UEFA tisztújításán jelöljenek a végrehajtó bizottságba, azzal tulajdonképpen már kimondtam, hogy folytatom, ha az MLSZ küldöttgyűlésén a labdarúgó társadalom képviselői is úgy gondolják" - nyilatkozta a FourFourTwo magazinnak adott terjedelmes interjúban Csányi Sándor, aki hozzátette, hogy az elnökség tagjaiban lesz változás, mert ahogy fogalmazott, "a változó feladatokhoz az elnökség összetételének is igazodnia kell".

Az MLSZ első embere megjegyezte, feladata sokkal nehezebb, mint azt megválasztásakor gondolta, ugyanakkor úgy érzi, jelentős lépéseket tettek a sportág fejlődése érdekében. Kiemelte, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 2012-ben sikeresen megrendezett budapesti kongresszusát, és a sikeres pályázatot a 2020-as Európa-bajnokság négy mérkőzésére. Az interjúban Csányi Sándor az öt évvel ezelőtti célkitűzések megvalósításával kapcsolatban elmondta, egy szakértő cég részletesen értékelte az MLSZ programját, a tizenhárom stratégiai célkitűzésből egynél, az NB I nézőszámánál állapított meg visszalépést, továbbá két területen, az utánpótlás-nevelésben és a klubcsapatok eredményességében elmaradást. Az elnök megjegyezte, neki is éppen a nézőszám "fáj a legjobban". Hozzátette: rövidtávon nem tett jót a szurkolói kártya bevezetése, de "hosszú távon igenis a rend és a biztonság miatt nőhet nagy mértékben a meccsek látogatottsága". Megjegyezte, a közeljövőben több, hagyományosan sok szurkolót vonzó csapat - Diósgyőr vagy éppen Szombathely -  stadionjának felújítása fejeződik be.

Az utánpótlás-neveléssel kapcsolatban kiemelte, hogy megduplázódott, azaz 230 ezerre nőtt a regisztrált játékosok száma, 680 pályát újított fel az MLSZ és közel 500 újat adott át. "A mennyiségi növekedést most kell minőségi javulásba fordítanunk" - mondta Csányi, aki szerint azért is fontos a kicsiknél elkezdeni és a nagyobbaknál folytatni a tömegesítés után a minőségi fejlesztést is, mert a tapasztalat szerint az NB I-es klubok, ideértve azokat is, amelyek évek óta elit akadémiát működtetnek, még a saját utánpótlásukat sem képesek kitermelni, ha nem tudnak jó alapanyagból válogatni. Az MLSZ elnöke szerint fontos, hogy a legtehetségesebb fiatalok magasabb korosztályban, erősebb társak között fejlődjenek, aztán minél előbb a felnőtt mezőnybe kerüljenek.

A felnőtt válogatottnál a Csányi-éra első szövetségi kapitánya Egervári Sándor volt, akit a magyar futball egyik legintelligensebb szereplőjének nevezett az elnök, ugyanakkor úgy érezte, nála a "tűz és a bátorság kevés" volt, ezért nem sikerült annyit előrelépni vele, amennyit szerettek volna. Az Egervári Sándort követő, de mindössze egyetlen tétmérkőzés, az észak-írektől hazai pályán elszenvedett vereség után menesztett Pintér Attila kinevezésével kapcsolatban Vági Márton főtitkárral közösen vállalják a felelősséget, ugyanakkor hozzátette, Dárdai Pál kinevezése sem volt kockázatmentes.

A német Hertha BSC-nél azóta már a vezetőedzői posztot is betöltő, a válogatottnál pedig kiválóan rajtoló Dárdai Pállal kapcsolatban kiemelte, ha a nemzeti csapat kiharcolná az Európa-bajnoki szereplést, akkor ott is egyértelműen neki kellene vezetnie az együttest. A szakember szerződése jelenleg a selejtezősorozat végéig szól. A FourFourTwo magazin értékelte az MLSZ munkájának elmúlt öt évét különböző szempontok - mint például a szurkolók, a játékvezetők, a klubok, az utánpótlás, a diplomácia, a szakma és az edzőképzés - alapján, s eszerint a Csányi Sándor vezette szervezet erre az időszakra 3,2-es eredményt "mutatott fel bizonyítványában".

Szerző