Csak nálunk!Így vonták blokád alá a Lánchidat - Videó!

Publikálás dátuma
2015.03.18. 23:33
Fotó: Kökényesi Gábor
Büki Zoltánék az Alkotmánybíróság átalakítása miatti tiltakozásként szerda kora este lezárták a Lánchidat.Tudósítónk a tervezéstől a demonstráció végéig velük volt. Csak nálunk látható felvételek!

Szerző

Ligakupa: Videoton-siker Debrecenben

A bajnokságban listavezető Videoton 3-2-es győzelmet aratott a Debrecen otthonában a labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A találkozó első három gólja büntetőből született, majd a hazaiak részéről Ibrahima Sidibe a 90. percben egyenlített, ám a vendégek a ráadás utolsó pillanataiban újabb 11-eshez jutottak, amelyet Feczesin Róbert értékesített.

Ligakupa, negyeddöntő, első mérkőzések:
DVSC-TEVA - Videoton FC 2-3 (1-2)
kedden játszották.
PMFC-Matias - MTK Budapest 0-1 (0-1)
Budapest Honvéd-Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)
Ferencváros-Szigetszentmiklós (NB II-es) 7-1 (5-0)

A visszavágókra április 21-én kerül sor.

Szerző

Folyton elhagyja az esernyőjét? Itt a megoldás!

Publikálás dátuma
2015.03.18. 11:00
A kép illusztráció. FOTÓ: Thinkstock
Elveszíthetetlen és viharálló okos esernyőt fejlesztett ki egy héttagú rijekai feltaláló-csoport – írta a Poslovni Dnevnik gazdasági napilap kedden.

A Kisha márkanevű esernyőt nem lehet elveszíteni, mert beépített bluetooth-adapter található benne, amely jelzést küld a tulajdonos okostelefonjára, ha az túl messze távolodik el az esernyőtől. A horvát cég az Apple iBeacon technológiáját használta fel találmányához. Azért viharálló az ernyő, mert karjait ugyan kifordíthatja a vihar, de csuklói törhetetlenek.

Rijeka egyike azoknak a tengerparti városoknak, ahol sokat esik az eső és sokszor fúj viharos erejű szél. A folyton elhagyott, a szél által kifordított esernyők sok bosszúságot okoznak, ezeken a gondokon segít a termék.

Goran Candrlic, a Kisha igazgatója el van ragadtatva az eladási eredményektől: egy hónap alatt sikerült 27 ország 115 különböző városában értékesítenie találmányát.

Szerző