Előfizetés

Lángokban állt az idősek otthona: egy nő meghalt - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.03.27. 08:17
MTI Fotó: Lakatos Péter
Tűz ütött ki a fővárosi VII. kerületi Dózsa György úti idősek otthonában, egy nő meghalt péntek kora hajnalban - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta: a háromszintes épület egyik 10 négyzetméteres garzonlakása gyulladt ki, annak oltása közben találtak rá az idős nő holttestére a tűzoltók. Az oltást befejezték, a keletkező füst miatt 6 lakónak kellett elhagynia lakását, ők a háromszintes épület aulájában várják meg az oltási munkálatok, a füstmentesítés teljes befejezését - mondta a szóvivő. Az épületben működött a tűzvédelmi rendszer, így nagyobb kár nem keletkezett - tette hozzá. A tűz okát vizsgálják.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

 Az önkormányzat gondoskodik a lakók elhelyezéséről

 A VII. kerületi önkormányzat péntek délelőtt azt közölte: a bentlakásos intézményben a biztonsági rendszerek megfelelően működtek, de az eset körülményeit még vizsgálja a tűzoltóság. Az önkormányzat és az idősotthont fenntartó Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ munkatársai azonnal a helyszínre mentek és  a hatóságokkal együttműködve megtették a szükséges intézkedéseket. A tűzeset miatt hat lakónak kellett elhagynia a lakását, elhelyezésükről helyben gondoskodtak az idősotthon munkatársai - áll a közleményben.

Fiatal nőket gázolt el a járdára hajtó autós Budapesten

Publikálás dátuma
2015.03.26. 19:20
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Több embert elgázolt egy járdára hajtó személyautó csütörtök délután Budapest V. kerületében, a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésében, az Erzsébet tér mellett - közöltre a rendőrség.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a József Attila utcán egy, a Lánchíd felől érkező személyautó a járdára hajtva ütötte el a járókelőket, majd egy villanyoszlopnak csapódott. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) sajtóügyeletes közölte, a balesetben összesen öt, 20-25 év közötti nő sérült meg. Négyen közülük könnyebben, egyikük pedig súlyosan megsérült, a helyszíni ellátásuk után kórházba vitték őket.

A rendőrség a honlapján azt írta, hogy a gázoló egy 23 éves budapesti nő, aki szintén megsérült. Tájékoztatásuk szerint a személyautó eddig tisztázatlan okból hajtott fel a járdára, ahol négy gyalogost gázolt el. Az autó több, parkolást gátló oszlopot és közlekedési jelzőtáblát is kidöntött, majd egy villanyoszlopnak ütközve állt meg. 

Információink szerint az ámokfutó sofőr a gázolás előtt már két autónak nekiment, onnan hajtott tovább őrült tempóban baleset okozva.

Italozás, obszcén szövegek - Felfüggesztett börtön a tanárnak

Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette miatt nem jogerősen egy év, a végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy tanárt pénteken a Kiskunhalasi Járásbíróság.

A vád szerint a tanár kirándulások és táborok alkalmával alkoholfogyasztást engedélyezett tanítványainak, valamint a jelenlétükben vulgáris és obszcén tartalmú kifejezéseket használt. Sallay Sándor bíró hangsúlyozta: a 25 sértett, valamint a szülők vallomása alapján megállapítható, hogy a vádlott bűnös, mert pedagógusként hátrányosan befolyásolta a rábízott fiatalok nevelését, erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődését.

A tanár a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban tanított, ahol az eljárásban sértettként megnevezett 25 fiatal közül 24-nek az osztályfőnöke volt. A pedagógus az osztályát évente több alkalommal kirándulásra, illetve táborba vitte, ahol az ő engedélyével alkoholt ittak a diákok. Egy 2011-es kiránduláson ő is együtt fogyasztott alkoholt a diákjaival, ekkor már nem tudta kontrollálni, hogy a fiatalok mennyit isznak, így több diák lerészegedett. Az alkoholfogyasztásban a vádlott aktívan közreműködött, a fiatalok kontroll nélkül, tetszőleges mennyiségben fogyasztottak a későbbi kirándulásokon is alkoholt.

A vádlott a diákok jelenlétében vulgáris és obszcén tartalmú kifejezéseket használt, valamint a fiúk figyelmét felhívta egy homoszexuális tartalmú internetes oldalra is. A tanár a kirándulásokon szexuális tartalmú beszélgetést folytatott a fiatalokkal, megjegyezve, hogy a lányok közül ő melyiket fektetné le. Az iskolában és a kiránduláson is szólt továbbá egy meleg pornószínészről, és rendszeresen beszélt a sértetteknek a saját szexuális életéről. A pedagógus a diákok által létrehozott Facebook-csoport oldalára is obszcén tartalmú bejegyzéseket írt, amelyeket a tárgyaláson felolvastak.

A bíróság ismertette, hogy a vádlott az eljárás során nem vallotta magát bűnösnek, ugyanakkor elismerte, hogy a kirándulásokon korlátozott mennyiségben, ellenőrzött keretek között engedélyezte az alkoholfogyasztást. Elmondta azt is, hogy valóban beszélt a saját szexuális életéről a diákoknak, valamint a "melegpornóról" is.

A bíró kiemelte: a sértett diákok nem vallottak a tanár ellen, nem ismerték el, hogy a vádlott rossz hatással volt rájuk, de ebben az esetben ezt tőlük nem is lehet elvárni. A bíró ezt nem nevezte döntő momentumnak, mert indoklása szerint egy pedagógusnak a gyerekek személyiségét nem lehet rombolnia, vele szemben nem ez az elvárás. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője bűncselekmény hiányában, felmentésért nyújt be fellebbezést.

A per másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.