Orbán üveggömbje

Én személy szerint nem vagyok híve az okkultizmusnak, de ismerek olyanokat, akik annál inkább. Úgy járnak a jósnőjükhöz, mint más a fodrászához vagy a műkörmöséhez. Szóval egy megbízható jós igen hasznos lehet a háznál.

Hogy mennyi hasznot hajtottak annak idején a Gyurcsány-kormánynak a Szilvásy Péter által működtetett kormányzati jósda „előrejelzései” azt nem tudom, de a végeredményt ismerjük. Az ember azt gondolná, hogy az akkori botrány után sem a jósok, sem a kormányzat emberei nem fogják erőltetni az együttműködést, de ki tudja… Nemrégen megalakult a Kibernológusok Társasága a Lélekkutató Intézet és a Kormányzati Tanácsadó Jósda (KTJ) kezdeményezésére. Az alapító Szilvásy Péter. Első közleményükben kijelentették: az internetes publikációk, a plakátok és más alkotások elemzése alapján készíteni lehet karakterológiai jellemzést. Azaz: szerintük lehet jósolni az internetes hírekből is.

Ha Orbán Viktor olvasta az internetet, ebből már a Buda-Cash bukásának másnapján megjósolhatta, hogy nagy gáz lehet minden más bróker vállalkozás körül is. Lázár János szerint nincs ebben semmi ördöngösség, Orbánban egyszerűen "működni kezdett az életösztön". Még soha nem jártam a miniszterelnök irodájában, de nem volnék meglepve, ha az íróasztala sarkában ott „álldogálna” egy üveggömb. Nem olyan régen azt olvastam, hogy a tanácsadói között neki is volt (van) egy szolgálati „jósnője” (de lehet, hogy ő maga tagja a KTJ-nek?), és akkor minden további nélkül elképzelhető, hogy egy üveggömb segített előre meglátni a brókerek bukását.

Fel sem merem tételezni, hogy nem így „világosodott meg”, hanem mondjuk Tarsolytól kapott volna fülest. De ezt önök sem gondolhatják...

2015.03.29 17:02

122 milliót csaltak ki a Mazsihisztől ismeretlenek

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:56
MTI Fotó: Kallos Bea
Annyit tudni csak, hogy magyar számlán landolt a pénz. Feljelentést tettek, és egy belső vizsgálat nyomán kirúgtak két munkatársat.
Csalók vették rá a Mazsihisz munkatársait, hogy egy másik bankszámlaszámra utalják a budapesti Rumbach Sebestyén utca zsinagóga felújítására szánt pénz egy részét - írja a hvg.hu. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége még február elején jelentetett meg egy közleményt honlapján arról, hogy
"súlyos pénzügyi – mintegy 122 millió forint értékű – bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon".
Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos. Az izraeli sajtóban megjelent hírek szerint a csalást januárban követték el, a telefonos és e-mail-es megtévesztés pedig arra irányult, hogy a csalók két Mazsihisz-munkatársnál elérjék, hogy az általuk kezelt bankszámlára utaljanak. A hvg.hu úgy tudja:
egy hazai bankszámlaszámról van szó, és a csalók a hiteleshez megtévesztésig hasonlító igazolással erősítették meg a "megváltozott számlaszámot".
A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt. Két dolgozótól váltak meg, akik egyike vezető beosztásban volt. A lapok által idézett jelentés szerint bár a Mazsihisz áldozata volt a csalásnak, a munkatársak hibát követtek el.
A Rumbach-zsinagóga felújítása az esettől függetlenül zavartalanul halad tovább.
Frissítve: 2019.02.23 20:02

Kisorsolták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2019.02.23 19:47
Illusztráció/Népszava
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 11 (tizenegy) 27 (huszonhét) 46 (negyvenhat) 48 (negyvennyolc) 87 (nyolcvanhét) Joker: 600945
Szerző