Orbán üveggömbje

Én személy szerint nem vagyok híve az okkultizmusnak, de ismerek olyanokat, akik annál inkább. Úgy járnak a jósnőjükhöz, mint más a fodrászához vagy a műkörmöséhez. Szóval egy megbízható jós igen hasznos lehet a háznál.

Hogy mennyi hasznot hajtottak annak idején a Gyurcsány-kormánynak a Szilvásy Péter által működtetett kormányzati jósda „előrejelzései” azt nem tudom, de a végeredményt ismerjük. Az ember azt gondolná, hogy az akkori botrány után sem a jósok, sem a kormányzat emberei nem fogják erőltetni az együttműködést, de ki tudja… Nemrégen megalakult a Kibernológusok Társasága a Lélekkutató Intézet és a Kormányzati Tanácsadó Jósda (KTJ) kezdeményezésére. Az alapító Szilvásy Péter. Első közleményükben kijelentették: az internetes publikációk, a plakátok és más alkotások elemzése alapján készíteni lehet karakterológiai jellemzést. Azaz: szerintük lehet jósolni az internetes hírekből is.

Ha Orbán Viktor olvasta az internetet, ebből már a Buda-Cash bukásának másnapján megjósolhatta, hogy nagy gáz lehet minden más bróker vállalkozás körül is. Lázár János szerint nincs ebben semmi ördöngösség, Orbánban egyszerűen "működni kezdett az életösztön". Még soha nem jártam a miniszterelnök irodájában, de nem volnék meglepve, ha az íróasztala sarkában ott „álldogálna” egy üveggömb. Nem olyan régen azt olvastam, hogy a tanácsadói között neki is volt (van) egy szolgálati „jósnője” (de lehet, hogy ő maga tagja a KTJ-nek?), és akkor minden további nélkül elképzelhető, hogy egy üveggömb segített előre meglátni a brókerek bukását.

Fel sem merem tételezni, hogy nem így „világosodott meg”, hanem mondjuk Tarsolytól kapott volna fülest. De ezt önök sem gondolhatják...

Szerző
Somfai Péter

Tiltakozók vertek sátrat a Kúria előtt

Publikálás dátuma
2015.03.29. 15:36
Fotó: Kökényesi Gábor
Tudósítónk beszámolója szerint a Párbeszéd Magyarország aktivistái vertek sátrat a Kúria előtt. Barabás Richárd, az el­len­zé­ki párt ön­kor­mány­za­ti kép­vi­se­lő­je elmondta: az Orbán-kormány Európa legkorruptabb kormánya, minden tagjának börtönben lenne a helye. A politikus szerint a elmúlt két hét elég volt, ahhoz hogy Tarsoly Csaba eltüntesse a Quaestor-csalás nyomait, Polt Pétert ezért bűnrészességgel vádolják. Egy új főügyészre lenne szükség, "Az igazság bajnokára", aki börtönbe zárja az odavalókat. A rendőrség a helyszínen, igazoltatnak, a tiltakozók reggelig maradnak.

Megírtuk: PM Polt Péter legfőbb ügyész azonnali távozását sürgette a posztjáról, ha beigazolódik, hogy személyes összefonódások miatt késlekedett az eljárás megindításával. 

A Párbeszéd Magyarországért szerint, a Quaestor-botrány kirobbanása óta a legfőbb ügyész sokáig tétlen volt, amivel vélhetően lehetővé tette Tarsolyék aggályos vagyonmentését. Bizonyossá vált, hogy a hazug Orbán-kormány Európa egyik legkorruptabb kormánya.

Tarthatatlan, hogy ebben az országban szinte következmények nélkül ellophatják bárkinek a pénzét és a felelősök kezén sosem kattan a bilincs. A PM szerint Orbánéknak egyszer s mindenkorra távozniuk kell a közéletből.

 Fotó: Kökényesi Gábor

Fotó: Kökényesi Gábor

Szerző

Tűz a garázsban - Kiürítettek egy szegedi áruházat

Az alagsori mélygarázsban keletkezett tűz okozta füst miatt kellett kiüríteni egy szegedi áruházat vasárnap - tájékoztatott a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Molnár Krisztina elmondta: az elsődleges adatok szerint egy újszegedi áruház alagsorában, a mélygarázsban gyulladt ki egy transzformátor berendezés. Az áruházban hetven vásárló és ugyanennyi dolgozó tartózkodott, akik a tűzoltók helyszínre érkezéséig a biztonsági őrök irányítása mellett elhagyták az épületet.

A dolgozók két porral oltó készülékkel eloltották a berendezést. Az épület áramtalanítását az áramszolgáltató szakemberei végzik el, a füsttel telített épületet pedig átszellőztetik a tűzoltók - közölte a hadnagy.

Szerző