Újra gyanúsított lett Damu

Publikálás dátuma
2015.04.07. 14:02
Damu Roland távozik a tököli börtönből, ahonnan 2015. április 6-án szabadult. MTI Fotó: Lakatos Péter
Hétfőn engedték ki a börtönből Damu Rolandot, de máris egy újabb kellemetlenséggel kell szembenéznie - írja a Blikk.

A korábbi sorozatszínész már egy hónapja értesült erről, amikor kihallgatásra átszállították Vácra, ugyanis a rendőrök közölték vele, hogy 22 ezer 877 forint gyermektartás megfizetésének elmulasztásáért meggyanúsították. Emiatt egyébként kétségessé vált tegnapi szabadulása is.

Damunak kisebb fia, Benjamin után 2012 májusától kezdődően visszamenőleg 2500 forintos havi tartásdíjat állapítottak meg. Korábban, még jól kereső színészként 50 ezret fizetett gyermeke édesanyjának, A. N.-nek, csakhogy Palácsik Tímea feljelentése után kirúgták a Jóban Rosszbanból, s ekkor kérte az összeg csökkentését. 

A napilap szerint ezt jóval később engedélyezte is neki a bíróság, csakhogy a fegyintézetek lakói nem látnak pénzt, a börtönben kapott fizetésükből (Damu konyhán és könyvtárban is dolgozott odabent) levonják a rabtartási költségeket, a maradékot pedig levásárolhatják a börtönboltban, a kevéske keresetét pedig Damu el is költötte, hiszen védője állítása szerint ő maga nem tudott a tartozásról. Így viszont szép lassan összegyűlt a mintegy 23 ezres tartozás.

Ruttner: – Ügyfelem önhibáján kívül lett gyanúsított, fogalma sem volt, hogy tartozása áll fenn kisebbik fiának édesanyja felé. A jogerős határozat alapján bírósági végrehajtónak kellett volna értesíteni a fegyintézetet, hogy vonják le, illetve utalják a megállapított összeget a jogosult számára, ezért nem lehet bűncselekményről beszélni Damu Roland esetében, mert a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény csak szándékosan lenne elkövethető. 

A teljes cikket itt olvashatja.

Korábban írtuk: 

A színész erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt 2011-ben első fokon hat év börtönbüntetést kapott. A Fővárosi Törvényszék 2012-ben ezt a döntést megváltoztatva jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. 

Jó magaviselete miatt büntetésének egy részét elengedték. Damut felesége várta a fagyos reggelen a nőt  a színész megölelte és hosszan megcsókolta. Damu - bár kedves volt az újságírókkal - nyilatkozni nem akart, azt kérte: tartsák tiszteletben a húsvétot, és jelezte, keddtől ügyvédjén keresztül áll a média rendelkezésére. 

Szerző

Szétesőben Nemzeti Büszkeségünk, a Várkert Bazár

Publikálás dátuma
2015.04.07. 13:39
2014.04.04. Fotó: Népszava
Többször átadták, többször büszkélkedtek el vele, és bár még egyéves sincs Budapest papíron egyik legszebb látványossága, már újra romosodni kezdett - írja a Bors.

A napilap olvasói is jelezték, hogy számos hibát találtak az alig egy éve átadott Várkert Bazár területén. Többen repedésekről, míg mások felázásokról és korrodálódásról számoltak be. A Bors ellátogatott a helyszínre, hogy megnézze: valóban akadnak-e hibák a frissen felújított területen. Akadtak.

Oszlopok végigrepedve, kövek lezuhanva a szökőkútról, számos hibát találtak. Ezeket azonban nemcsak a lap munkatársai szúrták ki, ugyanis az épületet rengeteg turista látogatja, a főváros egyik legnépszerűbb sétahelye, a budai Várba is fel lehet jutni, számos turisztikai lap ajánlja.

A napilap megkérdezte a Várkert Bazár üzemeltetőit, hogy tervezik-e a kert renoválását vagy folyamatos újítását, azonban eddig nem érkezett válasz megkeresésükre.

A pusztulásról készült fotókat itt nézheti meg!

2014.04.04. Fotó: Népszava

2014.04.04. Fotó: Népszava

 

Szerző
Témák
Várkert bazár

Néhány deciméteres lehetett a meteorit - Videók!

Publikálás dátuma
2015.04.07. 13:19
FOTÓ: Időkép, ifj. Kalló László
Feltehetően egy néhány deciméteres nagyságú meteorit megsemmisülését lehetett látni hétfő este Miskolc fölött az MTI által megkérdezett szakértő szerint.

Leitner Zsolt, a miskolci Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló szakkörvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, nem ritka ez a csillagászati jelenség. Úgy fogalmazott, bár ő "csak szemtanúk elbeszélésből" hallott a Miskolc fölött történt eseményről, vélhetően egy néhány deciméteres meteorit lehetett, amely a Föld légkörének alsóbb rétegében robbant szét.
Ezt fényjelenség kíséri - tette hozzá.

Az Észak-Magyarország című Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap keddi számában több szemtanú beszámolója alapján azt írta, hogy fény- és hangjelenségekkel kísérve tört darabokra feltehetően egy meteorit Miskolc fölött hétfőn este. A látványos jelenségről számos amatőr videót töltöttek föl a világhálóra.

Az Időkép beszámolója szerint Kassán Viktor W nevű Youtube-felhasználó a következő videófelvételt örökítette meg:

Az alábbi videókatt az ATV tette közzé:

Szerző
Témák
Miskolc meteorit