Előfizetés

Újabb feljelentést tesz Juhász Péter

A belvárosi ingatlanértékesítések ügyében közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz az Együtt önkormányzati képviselője, Juhász Péter - tudatta az ellenzéki párt.

A politikus amiatt fordul a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez, mert a Nemzeti Nyomozóiroda korábbi - jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett - feljelentését arra hivatkozva utasította el, hogy pályáztatással kapták meg "Portikék" a Károly körút 26. bérleti jogát, pedig egy önkormányzati határozat egyértelműen bizonyítja, hogy az ingatlan sorsa pályáztatás nélkül dőlt el - áll a tájékoztatásban.

Quaestor - Az LMP jogsegélyszolgálatot indít

Jogsegélyszolgálatot indít az LMP a Quaestor-ügy károsultjainak - jelentette be Schiffer András frakcióvezető,  az LMP társelnöke.

Honlapon keresztül és e-mailben is várja az LMP azon magánemberek, kis- és középvállalkozások jelentkezését, akik károsultjai a brókerház bedőlésének. A frakcióvezető hangsúlyozta: a párt igyekszik alternatívát kínálni, ezért is nyújtották be azt a törvényjavaslatot, amely bizonyos esetekben nem engedné, hogy bank és befektetési szolgáltató kapcsolt vállalkozás lehessen, hogy ne legyen egy érdekeltségi körön belül egy bank és az az általa megbízott befektetési szolgáltató.

A kormány botrányról botrányra bukdácsol

A Magyar Liberális Párt szerint a harmadik Orbán-kormány "botrányról botrányra bukdácsol" és a kabinet következő három éve a vergődésről szól majd.

Ezt a párt gazdaságpolitikusa mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Bodnár Zoltán arról beszélt, hogy egy éve a Parlamenten és a Képviselői Irodaházon még volt uniós zászló és vasárnap is nyitva tartottak a boltok, nem volt útdíj, megújult köztévé, harminc évre titkosított paksi szerződés, reklámadó, önkormányzati adókivetés, megszállási emlékmű, médiaháború és Szijjártó Péter sem volt külgazdasági és külügyminiszter. 

Minden hónapra jutott botrány, miközben "lebukott és megbukott a Fidesz néhány hűséges embere, Töröcskei István, Kiss Szilárd és Tarsoly Csaba is" - folytatta az elmúlt egy év értékelését, jó hírnek nevezve ugyanakkor, hogy megszűnt a Fidesz-KDNP parlamenti kétharmada.

Bodnár Zoltán szerint a kormány a gazdaságpolitikai intézkedéseit néhány sarokszámmal próbálja igazolni, ugyanakkor a GDP elsősorban a javarészt uniós forrásokból történő beruházások és az autóipar miatt nő, a nettó államadósság pedig folyamatosan növekszik. A kabinet, állításaival ellentétben, az adóemelések kormánya lett, a közmunkaprogram pedig zsákutca - értékelte. 

Bodnár Zoltán kijelentette azt is, hogy "Orbán beleszeretett a zavaros fejű ideológusai által megálmodott világképbe, az illiberális demokrácia gondolatába", ez viszont nem más, mint többé vagy kevésbé kemény önkényuralmi rendszer, "ezt magyarul diktatúrának hívják".

Szavai szerint a választás óta eltelt időszakot az "Orbán-Simicska magánháború" fémjelzi, amit a miniszterelnök az adófizetőkkel fizettet meg.