Határrendészek segítettek az embercsempészeknek

Vádat emeltek két magyar és egy szerb határrendész, valamint további három ember ellen, akik anyagi ellenszolgáltatásért a zöldhatáron átjuttattak különböző nemzetiségű állampolgárokat, azután az Ausztriába szállításukat is megszervezték – tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője.

Schmidt Gábor közleménye szerint a török és szír migránsok szerb-magyar határon való átjutását, majd továbbszállítását a szerb és a két magyar határrendész szervezte meg.

Ők gondoskodtak a menet közbeni problémák megoldásáról, a mobilkártyák feltöltéséről, adott esetben tolmácsot szereztek, de a szállítást végző sofőröket is ők irányították a megfelelő helyszínekre. Nekik jelezték továbbá társaik, ha bármilyen akadály felmerült útközben, így másik felvezető járművet is intéztek, amikor útközben lerobbantak.

A szóvivő tájékoztatása szerint a hat vádlott 2013 januárjában és februárjában mintegy húsz migránsnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Ausztriába jussanak.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a hat emberrel szemben.
A vádlottak terhére rótt bűncselekményt a törvény hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.
A vádlottak az eljárás korábbi szakaszában előzetes letartóztatásban voltak, jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek, ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog ítéletet hozni.

Szerző

Holokauszttagadás miatt állítanak bíróság elé egy kommentelőt

Gyorsított eljárásban dönt a Szegedi Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, aki egy hírportál cikkéhez fűzött hozzászólásában tagadta a holokauszt megtörténtét.

Az ügyészség a nőt a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntettével vádolja.
A vádirat szerint az egyik internetes portálon 2014. november 21-én jelent meg cikk arról, hogy Budapestre látogatott az auschwitzi koncentrációs tábor parancsnokának unokája. Az íráshoz a vádlott az egyik közösségi oldalon olyan tartalmú hozzászólást fűzött, mellyel kétségbe vonta a holokauszt megtörténtét, illetőleg hazugságként állította be azt, valamint utalt arra is, hogy mi köze van az unokának a nagyapja tetteihez. Ezen kívül felháborodását fejtette ki a cikk, mint "áskálódás" miatt is.

A vádlott hozzászólásával, az erre irányuló kifejezés használatával, valamint az ezt alátámasztó szófordulatok használatával nagy nyilvánosság előtt a nemzetiszocialista rendszer által elkövetett népirtást hazugságként állította be, annak megtörténtét kétségbe vonta - áll a vádiratban.

Szerző

Gyerekgyilkosság - A hatóságok is felelősek?

Publikálás dátuma
2015.04.10. 11:56
FOTÓ: police.hu
Sorozatos hibákat követhettek el a hatóságok a gyerekgyilkos anya ügyében, aki a múlt héten ölte meg kislányát egy tatai panzióban. Ezt mondta az édesapa ügyvédje, Kelemen Tamás elsőként a TV2 Tények Reggel című műsorában.

A részletekről az Origó ír:

Már 3 éve is jelezte az apa az első kerületi gyámhatóságnak, hogy az anyának alkoholproblémái vannak, és a rendőrség is tudott róla, hogy a nő azzal fenyegetőzött már akkor, megöli a gyereket, és magát is. Az ügyben akkor feljelentést is tett a férfi. A rendőrségen a megnyitott eljárást egy évvel később, 2013-ban megszüntették.

A nő kirendelt védőügyvédje szerint Á. Anikó megbánta tettét, felmérte annak súlyát, azonban még most is zavartan viselkedik. 

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző