A "halálvideó" miatt elmeszelte a Fideszt a Kúria

Publikálás dátuma
2015.04.14. 11:33
Fotó:Népszava
A Kúria megállapította, hogy a Fidesz tapolcai szervezetének "Pad Ferenc bemutatkozik" című videója valótlan tényállásokat tartalmaz - írja az Origo. 

A Kúria hétfői végzésében úgy fogalmaz, hogy a videó megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét. A testület álláspontja szerint a videó hamis állításokat tartalmaz, például amikor a jelöltnek tulajdonít olyan döntési kompetenciát - őt vezetőnek állítva be -, amellyel ténylegesen nem rendelkezett.

Eredetileg egy magánszemély fordult a tapolcai választási bizottsághoz, amiért a tapolcai Fidesz-szervezetnek az egyik közösségi oldalra feltöltött videójában az hangzott el: "A cég (Mal Zrt.) vezetői között ott ült Pad Ferenc. Pad Ferenc dolga az lett volna, hogy megakadályozza a (iszap-)katasztrófát, de ő semmit sem tett". Pad Ferenc azonban a Mal Zrt. felügyelőbizottságának volt a tagja, és a testület csak ellenőrző tevékenységet végez.

A tapolcai választási bizottság, majd később a Nemzeti Választási Bizottság is azon a véleményen volt, hogy a kijelentések a jelölt alkalmasságáról szóló megnyilvánulások, a közügyek szabad vitatásával álltak összefüggésben, a véleménynyilvánítás pedig védelmet élvez.

Szerző

Lázár elfáradt? - Nagyot bakizott a miniszter

Publikálás dátuma
2015.04.14. 11:14
Fotó:Népszava
Haj-haj, talán túl sok van valóban Lázár János vállán: a miniszter bakiját a Blikk szúrta ki. A lap ennek kapcsán teszi fel a kérdést, miszerint "nincs képben a fővárosi fejlesztésekkel kapcsolatosan a Miniszterelnökség?"

Orbán pénzeszsákján ül, és kormányfőként irányít Lázár - ezt még tavaly írta a hvg.hu, a portál akkor számba vette, mennyi feladat is jutott az energikus fideszes politikus tárcájának. És hát a feladatok száma azóta is csak nőttön nőtt, vélhetőleg még a Fidesz háza táján sincs túl sok hasonlóképpen terhelhető és megbízható káderből.

Most azonban a Blikk kiszúrta, hogy Lázár János miniszter bakizott egy alaposat, méghozzá írásban, márpedig ezt a "műfajt" nem kell elhirtelenkedni, mint mondjuk egy gyors parlamenti riposztot. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis az 1-es villamosvonal azon részének hosszabbítását ígérte, amelyet pár hete Tarlós István főpolgármester átadott.

A politikus Kiss Lászlónak (MSZP) írásban ugyanis azt ígérte: a vonal a "Fehérvári útig" lesz meghosszabbítva az elkövetkező években. Ezzel szemben a villamos pár hete már a Rákóczi hídon robog át.

A Miniszterelnökség az esetről érdeklődő Blikknek azt válaszolta, hogy elírás történt. Lázár ugyanis a "Fehérvári útig" tartó szakasz helyett a "Fehárvári úttól" induló, tervezett részre gondolt.

Szerző

NHL - Csípőműtét vár a pontkirályra

Publikálás dátuma
2015.04.14. 10:46
Jamie Benn Fotó: Martin Rose Bongarts
Műtét vár Jamie Bennre, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombaton zárult alapszakaszának pontkirályára.

Klubja, a rájátszásról lemaradt Dallas Stars honlapján tette közzé, hogy a 25 éves csapatkapitánynak hamarosan megműtik a csípőjét, a rehabilitáció 4-5 hónapig tart, így szeptemberben már ott lehet az edzőtáborban.

A tavaly olimpiai bajnok Benn 82 mérkőzésen 35-ször volt eredményes, 52 gólpasszt adott, így 87 ponttal zárt. A záró körben 9 másodperccel a vége előtt asszisztot jegyzett, és ezzel lett pontkirály, így elnyerte az Art Ross Trófeát.

Szerző