Buda-Cash: KDNP-s képviselő családi kapcsolatáról ír a sajtó

Publikálás dátuma
2015.04.15. 11:03
Illusztráció/Népszava
Családi kötelék fűz egy befolyásos kormánypárti képviselőt a Buda-Cash Brókerház vezetőjéhez – tudta meg a Blikk.

Hargitai János KDNP-s képviselő lánya, Linda ugyanis a bukott brókercég vezérigazgatójának, Tölgyesi Péternek az élettársa, aki március elejétől előzetes letartóztatásban ül.

– Nem tudtunk semmit, váratlanul ért a brókerbotrány. A lányom sem sejtett semmit – mondta a lapnak a politikus, akit - a Blikk szerint szemmel láthatólag rendkívül kínosan érintett, hogy a Buda-Cash-ügyről kezdték faggatni.

– A lányom élettársát alig ismerem. Talán, ha háromszor találkoztam vele, ők Budapesten laknak, mi meg vidéken. Ha tudtam vagy sejtettem volna, hogy egy csalóról van szó, akkor gondolhatja, megóvtam volna tőle a lányomat – mondta a politikus, aki azt is hozzátette, hogy tudomása szerint Tölgyesi nem élt nagy lábon, semmi gyanúsat nem látott életvitelében.

Hargi­taiékat különösen rosszul érintette a brókerbotrány, hiszen pár hónapja gyerek született a kapcsolatból, és a politikus lányának egyedül kell nevelnie a kicsit. Azt nem tudni, mikor szabadulhat a gyermek édesapja, akinek hétfőn hosszabbította meg a bíróság július közepéig az előzetes fogva tartását.

forrás: blikk.hu

Szerző

Orbán személyes veresége Tapolca

Publikálás dátuma
2015.04.15. 10:49
Ünnepelnek a győztesek/Népszava
Orbán nem tudja megakadályozni a Jobbik sikerét – a jobboldali radikálisok nyerték a tapolcai pótválasztást és egyre inkább benyomulnak a társadalom közepére. Erről a Klubrádióban ismertetett  Weiner Zeitung cikke ír.

A kormánypártot nem érte váratlanul a vasárnapi csapás egyik korábbi erődjében, pedig a Fidesznél már februárban, Kész Zoltán veszprémi győzelme után megszólaltak a vészcsengők - olvasható cikk alapján a klubrádió honlapján. A párt mostanra módosította taktikáját, Orbán személyesen is részt vett a kampányban, mégis megint mellélőttek. Így az eredményt a miniszterelnök kénytelen személyes vereségként elkönyvelni, bár a kimenetelt feltűnően lazán fogadta. (...) nincs jele annak, hogy a fiatal demokratáknál belső válságstáb elemezné a helyzetet. 

A Wall Street Journal is arról ír, hogy Magyarországon erősödik a szélsőség és ez az egyik legriasztóbb politikai fejlemény Európában. Ennek legújabb jele, hogy Tapolcán győzött a nyíltan antiszemita Jobbik jelöltje. Mint emlékezetes, a párt egyik képviselője 3 éve nemzetbiztonsági okokra hivatkozva sürgette, hogy a kormány írja össze a zsidó származásúakat. 

Szerző

Újabb két magyar családot mentettek ki Jemenből

Kedden két magyar családot, összesen hat embert mentettek ki Jemenből, valamennyien szerencsésen megérkeztek Kartúmba  - ezt a külgazdasági és külügyminiszter közölte szerda reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Szijjártó Péter elmondta, hogy korábban harminc magyart tudtak sikeresen evakuálni. Akkor úgy tudták, már csak hat magyar van Jemenben, de a helyzet súlyosbodásával egyre többen jelentkeztek, a jelenlegi információk szerint kilenc magyar van még Jemenben.

Az országban síita húszi lázadók harcolnak a külföldre menekült elnök, Abed Rabbo Manszúr Hádi erői ellen. A húszik visszaszorításáért és a törvényes hatalom helyreállításáért március 26-án Szaúd-Arábia más térségbeli arab országokkal együtt katonai hadműveletet indított a lázadók ellen.

Szerző