Érik a csere? Így füstölt az 1-es villamos (Videó!)

Publikálás dátuma
2015.04.16. 14:50
MTI Fotó: Mohai Balázs
A jármű förtelmesen büdös füstöt árasztva érkezett az Egressy úti megállóba, az utasokat leszállították - írja a Blikk.

Tűz végül nem volt, de a villamos utasok nélkül ment tovább. Az 1-es vonalon közlekedő Tátra villamosokat ősztől kezdik kivonni a forgalomból, akkor érkeznek meg az első CAF villamosok Spanyolországból - írja a lap.

Korábban Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az első spanyol CAF-villamos ünnepélyes bemutatóján úgy fogalmazott, hogy "nosztalgiajárművekkel nem lehet egy kétmilliós város közlekedését fenntartani". Úgy látszik, igaza lesz, ugyanis az 1-es vonalán nagyon kelendő már a villamoscsere.

Ilyen villamsosokkal utazhatunk majd ősztől az 1-es vonalán. MTI Fotó: Mohai Balázs

Ilyen villamosokkal utazhatunk majd ősztől az 1-es vonalán. MTI Fotó: Mohai Balázs

A budapesti villamosok átlagéletkora 38 év körüli, és az új CAF-szerelvények (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles) érkezésével is csak négy-hat évet tudnak fiatalítani a flottán.

Íme a videó a füstölgő 1-es villamosról:

Szerző
Témák
1-es villamos

Állatkínzás: 50-nél is több őz pusztult el

Publikálás dátuma
2015.04.16. 11:52
A kép csak illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Félszáznál több, nagy szenvedések között elpusztult őz miatt rendelt el nyomozást az Orosházi Járási Ügyészség kedden; a városi rendőrkapitányság állatkínzás bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

A Békés Megyei Főügyészség csütörtökön közleményében közölte: Orosháza külterületén két vadásztársaság a szántóterületen március 22-e után jelentős vadelhullást észlelt. Az egyik vadásztársaság elnökének jelzésére a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága, az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatósága, valamint a földművelésügyi igazgatóság vadászati és halászati osztálya március 23-án helyszíni ellenőrzést tartott, ahol 54 őz és öt mezei nyúl tetemet találtak.

A szakemberek megállapítása szerint a szántóterületen rágcsálóirtó szereket szórtak ki, ennek jelenlétét az állattetemekben toxikológiai vizsgálattal állapították meg. A hatóság szerint a kimutatott rágcsálóirtó szer szabad forgalmú ugyan, azonban szántóföldi felhasználása tiltott.

A használt szer véralvadásgátló hatású, amely a gyomornyálkahártyán keresztül felszívódva fejti ki hatását, belső vérzést okoz, így a megmérgezett állatok elhúzódó módon, nagy szenvedések között múltak ki - írták. A járási ügyészség hivatalból rendelt el nyomozást; az eljárást az Orosházi Rendőrkapitányságnak különös szenvedést és több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettének gyanúja miatt kell lefolytatnai.

Szerző
Témák
Orosháza őzek

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt

Őrizetbe vettek a hódmezővásárhelyi rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy 17 éves lányt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs közölte, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra szerdán érkezett bejelentés arról, hogy egy 17 éves helybeli lányt egy férfi április 4-én megerőszakolt. A nyomozók elfogták B. Norbertet, akit szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt a kihallgatását követően őrizetbe vettek – közölte a szóvivő, hozzátéve: a rendőrség kezdeményezte a 33 éves férfi előzetes letartóztatását.

Szerző
Témák
nemi erőszak