MSZP: a Fidesz tervgazdaságot építene a felsőoktatásban

„Én a nyolcvanas években nem a diktatúra ellen harcoltam. Hanem azok ellen harcoltam, akik csinálták a diktatúrát.”Ezt Orbán Viktor miniszterelnök válaszolta 2012. novemberében egy hozzá intézett MSZP-s felvetésre a Parlamentben. Mára pontosan értjük, mit jelentett ez a mondat: Orbánt nem a tervgazdaság, nem a szabadság hiánya, nem a sajtó korlátozása, nem a tervutasítás zavarta, pusztán az, hogy nem ő diktált - olvasható az MSZP közleményében.

A dokumentum így folytatódik:

A felsőoktatás most tervezett módosítása Magyarország totális leállásához vezet. Az elmúlt évek rombolása, kárai után a mostani ötlet a kézifék behúzását, azonnali megállást jelent. A napvilágra került felsőoktatási tervezet kiszakítaná hazánkat a modern világgazdaságból, generációk sorsát pecsételné meg és számolná fel totálisan a jövő esélyeit.

Már eddig is rettenetesek a károk: miközben magas a munkanélküliség, magas tudást igénylő munkahelyek sokasága betöltetlen. Százezrek költöznek külföldre, fiatalok tízezrei választották más országok más egyetemeit. A Fidesz egyetlen megoldási kísérlete a röghözkötés volt, ez minden pozitív eredmény nélkül csak felgyorsította az elvándorlást.

A pénteken előkerült javaslat alapján egyértelmű: a Fidesz elvesztette a kapcsolatot a valósággal, a tervgazdaság helyreállításával kísérletezik, és végleg elvágná hazánkat a világtól. Magyarország azonban nem akar eltűnni, nem akar elveszni. Ezért követeljük, hogy a Fidesz állítsa vissza a 2010-es egyetemi finanszírozás mértékét és hallgatószámát, a mostani javaslatot pedig felejtse el!

Bármit is tesznek most a fideszesek, egy új kormány helyre fogja állítani a felsőoktatásban felszámolt kereteket. Az egyetemekkel együtt egy új jövőt, egy új felsőoktatási rendszert építve fogjuk újraszervezni a magyar felsőoktatást.

Kunhalmi Ágnes,
a Kulturális bizottság alelnöke

Szerző

Tovább utaztat a Kun-Mediátor

Minden előre befizetett utazást teljesít a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft., az utasok pénze nem vész el, senkit nem ér kár - mondta Papp-Disznós Ágnes, az utazási iroda törökszentmiklósi irodavezetője.

Közölte, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot az utasokkal és az utazásszervező cégekkel. Az iroda a jogszabályok és az utazási szerződésben foglaltak szerint minden előre befizetett utat teljesít - hangsúlyozta. Újakat azonban már nem értékesítenek.
Jelenleg azon dolgoznak, hogy mindenki megkapja a megfelelő tájékoztatást.
A Kun-Mediátornak Budapest mellett Debrecenben, Törökszentmiklóson, és Karcagon működött irodája.

A rendőrség múlt kedd este tette közzé: sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltási tevékenységet is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken vonta vissza a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.Dobrai  Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.

Szerző

Lezárják a kőröshegyi völgyhidat

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak kedd délelőtt a kőröshegyi völgyhídon, a forgalmat 9-től 13 óráig mindkét irányban a 7-es útra terelik - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A gyakorlat miatt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 120-as kilométernél, a bálványosi csomópontnál, Budapest irányában pedig a 126-os kilométernél, a balatonszárszói csomópontnál zárják le az utat. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a völgyhídon katasztrófafelszámolási együttműködési gyakorlatot tartanak. A feltételezett balesetben egy gázolajat szállító nyerges vontató defektet kap, a szalagkorlátnak csapódik a hídon, a megsérült tartályból szivárogni kezd a veszélyes anyag, egy autóbusz pedig összeütközik egy személyautóval, miután a balesetet látva vészfékezésbe kezd.

Szerző