Motoroshalál - Katasztrófavédelmi igazgató az áldozat

Közlekedési balesetben életét vesztette Németh Tamás tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője.  A 77-es úton, Monostorapáti és Kapolcs között vasárnap délután egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött. A motort Németh Tamás vezette.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleménye szerint Németh Tamást a katasztrófavédelem saját halottjának tekinti, a család gyászában és fájdalmában a szervezet egésze osztozik. Temetéséről később intézkednek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal a baleset után kiadott közleményében azt írta: a személyautó egyik utasa az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A megyei mentőszolgálat röviddel később közölte, hogy a motoros belehalt sérüléseibe.Az érintett útszakaszon a rendőrök teljes útzár mellett helyszíneltek. Nem sokkal délután négy óra után fél pályán megindulhatott a forgalom.

Szerző

Halálos traktorbaleset Szabolcsban

Út menti árokba hajtott egy traktor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Zsarolyán közelében vasárnap, a balesetben a jármű vezetője a helyszínen meghalt. 

A térségi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a mezőgazdasági vontató fülkéjébe szorult sofőrt tűzoltók szabadították ki a mentők segítségével, de életét már nem tudták megmenteni.

Szerző

Az éhség nagy úr - Kolbászt lopott szomszédjától

Publikálás dátuma
2015.04.26. 12:22
Illusztráció/Thinkstock
Egy györkönyi nő tett bejelentést a rendőrségre, mert szombaton reggel észlelte, hogy valaki letépte kamrája ablakáról a a szúnyoghálót, majd a nyitott ablakon keresztül a helyiségből élelmiszert, kolbászt  lopott el. A rendőrök a helyszíni szemlét követően az asszony egyik szomszédját előállították.

A teol.hu beszámolója szerint a 32 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, szabadlábon védekezhet - tájékoztatta a szerkesztőséget  a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A szoljon.hu még 2009-ben írta Györkönyről, hogy  az akkor készült, legfrissebb felmérések szerint minden negyedik ember szegény. Sokuknak nem futja élelemre sem, ők mindenből megpróbálnak pénzt csinálni, ami legális, de sokszor ez sem segít. 

Egybehangzó kutatások szerint az ország szegénységgel sújtott régióiban azóta csak romlott a helyzet. Szerző