Egyedül bujkál "Marcsika"

Publikálás dátuma
2015.04.28. 10:08
Tájékoztató a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókjának bejárati ajtaján 2015. április 15-én. MTI Fotó: Bugány János
Már az Interpol is körözi Marcsikát! A Kun-Mediátor ügyvezetője, Dobrai Sándorné a leginkább keresett személyek között szerepel az Interpol listáján, gyilkosok és emberrablók társaságában - írja a Blikk.

Marcsika állítólag Mexikóba menekült, amikor kiderült, hogy a piramisjátéka összeomlott, sok milliárd forinttal károsítva meg ügyfeleit. A sok száz embert megkárosító Marcsika egyre nehezebb helyzetben van, mivel most már szinte biztos, hogy egyedül bujkál, mert férje előkerült – tudta meg a Blikk.

– Az egyik ügyfelem látta Dobrai Sándort. A felesége azonban nem volt vele – mondta Dobrossy István ügyvéd, aki több Kun-Mediátor-károsultat is kép­visel.

Marcsika férjének egyébként a cégpapírok szerint nem volt köze a Kun-Mediátorhoz, és a volt ügyfelek is arról számoltak be, hogy mindig Marcsikával tárgyaltak a befektetésekről.

A teljes cikket itt olvashatja!

Szerző

Sok eső jön viharos széllel

Publikálás dátuma
2015.04.28. 09:47
FOTÓ: Getty Images, Christopher Furlong
A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő délutáni órákban északnyugat felől markáns hidegfront éri el az országot, ezért a Dunántúlon és a főváros térségében nagy területen viharossá fokozódik a szél. A Fertő-tó, a Bakony és a Balaton térségében pedig 90-100 kilométer/órát elérő széllökések is előfordulhatnak, de egy-egy 110 kilométer/órás széllökés sem kizárt.

A meteorológiai szolgálat keddre Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják. Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten ugyancsak az erős szél miatt elsőfokú a figyelmeztetés.

Emellett hozzátették, hogy elsősorban a Dunántúlon a fronthoz kapcsolódva várható zivatar, másutt (főként délkeleten) csak elvétve valószínű zivatar kialakulása, viharos széllökés, jégeső, lokálisan felhőszakadás kíséretében. A felhőszakadás veszélye miatt Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ott az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.
Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17-22 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúlon helyenként néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő este 7-16 fok várható, keleten lesz enyhébb az idő.

Szerző

Vegyesen mozgott a forint, ismét 300 fölött az euró

Publikálás dátuma
2015.04.28. 09:40
Illusztráció/Népszava
A forint minimálisan gyengült az euróhoz viszonyítva kora estére reggelhez képest, a többi vezető devizával szemben ugyanakkor jelentősebben erősödött a bankközi devizapiacon.

Az eurót kedd reggel hétkor 300,20 forinton jegyezték, este hétkor 300,64 forinton állt. Az euró 300,03 és 301,84 forint között mozgott kora estig. 

A dollár árfolyama kedd reggel 276,02 forint volt, 19 órakor 274,10 forint. A svájci frank 289,07 forintról 287,20 forintra gyengült, a japán jen árfolyama 2,3160 forintról 2,3050 forintra csökkent.

Az euró kedd este 1,0965 dollárra erősödött a kora reggeli 1,0873 dollárról.

Szerző
Témák
forint árfolyam